Politiebericht Brabant-Noord: Uden 13-06-2001
Persbericht district De Leijgraaf

CONTROLE SNELHEID

Op de Gemertseweg in Boekel zijn dinsdag 13 bestuurders bekeurd die te hard reden. De snelheid van 550 voertuigen is gemeten, de hoogste snelheid bedroeg 103 km/u waar 80 km/u is toegestaan. In Erp zijn op de Schansoord 66 bestuurders bekeurd. Hier is de snelheid van 680 passanten gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 71 km/u waar 50 km/u mag. Tijdens een controle op de Wilhelminastraat bleek 1 bestuurder te hard te rijden, 59 km/u waar 50 is toegestaan. Hier is de snelheid van 228 passanten gemeten. Op de Statenweg in Venhorst zijn dinsdag 32 bestuurders bekeurd. Hier reden 125 voertuigen langs de radarapparatuur. De hoogste snelheid bedroeg 80 km/u waar 50 km/u mag. Dinsdagavond is gecontroleerd op de Boekelseweg in Erp. Van 518 voertuigen is de snelheid gemeten waarvan 24 bestuurders te hard reden. Hoogste snelheid was 101 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Bij een verkeersongeval op de kruising Burg. Van Roystraat - Deken Franssenstraat - Gasthuisstraat in Veghel is dinsdagmiddag rond 17.20 uur een 26 jarige inwoner van Veghel licht gewond geraakt. Hij reed op een snorfiets over de Burg. Van Roijstraat in de richting Gasthuisstraat. Een 44 jarige automobiliste uit Schijndel wilde vanaf een uitrit de Burg. Van Roystraat oprijden en verleende hierbij geen voorrang aan de snorfietser. Hij liep lichte verwondingen in het gezicht op.

INBRAAK IN WONING

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Imkerstraat in Schaijk. Nadat een deur was opengebroken is een gedeelte van de woning doorzocht. De bewoners missen twee telefoons, fotoapparatuur en de autosleutels. De auto bleek ook doorzocht te zijn maar hieruit wordt niets vermist. Ook een woning aan de Molenaarstraat in Schaijk kreeg ongewenst bezoek.. Deze bewoners missen een tas met persoonlijke papieren.

INBRAAK IN WINKEL

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een winkel aan de Botermarkt in Uden. Uit het pand verdween een geldbedrag van enkele tientjes en autosleutels. De toegangsdeur van de winkel liep behoorlijke schade op.

INBRAAK IN BEDRIJF

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijf aan de Erfstraat in Volkel. Bij het bedrijf bleek het hekwerk vernield te zijn en een deur van het pand. Het kantoorgedeelte is doorzocht. Er verdween computerapparatuur en een telefoon. De totale schade is nog onbekend.