Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 13-06-2001 Persbericht district Den Bosch

RIJBEWIJS INGEVORDERD NA GEVAARLIJK RIJGEDRAG (Drunen)

Een 20-jarige inwoner van Drunen maakte het dinsdagavond zo bont dat de politie zich genoodzaakt zag om het rijbewijs van de man in te vorderen. Agenten zagen hem met hoge snelheid in een personenauto over de Dillenburgstraat rijden en wilden hem controleren. De Drunenaar had daar kennelijk geen zin in en probeerde deze controle te ontlopen door op de kruising van de Lipsstraat met de Duinweg, de Grotestraat en de Bosscheweg twee stilstaande autos rechts te passeren, het fietspad en vervolgens het voetpad op te rijden en met hoge snelheid zijn weg te vervolgen via de Grotestraat. De agenten zetten de achtervolging in en constateerden dat de Drunenaar met hoge snelheid bleef rijden, waarbij andere weggebruikers onnodig in gevaar konden worden gebracht. Op de Admiraalsweg werd een snelheid gemeten van meer dan 95 kilometer per uur. Op de Van Beethovenlaan moest de Drunenaar zijn auto, door ander verkeer daartoe genoodzaakt, tot stilstand brengen. Daar kon hij worden aangehouden.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond vond er op de kruising van de Meidoornstraat met de Graafseweg een verkeersongeval plaats waarbij een nog onbekende bestuurder van een personenauto, waarvan het kenteken inmiddels bij de politie bekend is, door is gereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De benadeelde, een 20 jarige fietser uit s-Hertogenbosch, die een pijnlijke schouder en knie alsmede een beschadigde fiets aan het ongeval over hield, deed aangifte bij de politie.

VERDACHTEN VAN AUTODIEFSTAL AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond zijn drie 15-jarige inwoners van s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto. De aanhouding volgde nadat er met de gestolen auto op de Hertog Hendriksingel een aanrijding was geweest waarna er drie jongeren uitstapten en de benen namen. Aan de hand van het van getuigen verkregen signalement kon het drietal vrij snel in de omgeving in de kraag worden gegrepen. De auto was gestolen vanaf de Frans Erensstraat in s-Hertogenbosch. De eigenaresse was van de diefstal nog niet op de hoogte.

AUTODIEFSTAL (Drunen)

Vanaf een bedrijfsparkeerplaats aan de Lipsstraat in Drunen is dinsdag een blauwe personenauto van het merk Volkswagen Passat voorzien van het kenteken JF-GS-51 gestolen.

GESTOLEN AUTOS IN BRAND (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is aan de Lokerenpassage een van diefstal afkomstige personenauto gedeeltelijk uitgebrand. De auto was op 6 juni gestolen vanaf de Copernicuslaan. Op de Erik de Rodestraat is eveneens een personenauto in vlammen opgegaan. De auto was in de nacht van 4 op 5 juni gestolen vanaf de Ploossche Hof.

BRAND (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is het gebouw staande op het terrein van de speeltuin aan de Westenburgerweg geheel afgebrand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand en of er mogelijk sprake kan zijn van brandstichting.

AUTODIEFSTALLEN (s-Hertogenbosch)

In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Oude Vlijmenseweg een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 46-HB-JD gestolen. Vanaf de Aawal verdween eveneens een zwarte Volkswagen Golf maar nu met het kenteken 17-FN-GT.

AANGEHOUDEN WEGENS DRUGSBEZIT (s-Hertogenbosch)

Op de Sint Janssingel is woensdagmiddag een 42-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. Hij zat naast een in s-Hertogenbosch als drugsgebruiker bekend staande man. Bij controle bleek dat de Rotterdammer in een luciferdoosje 9 bolletjes harddrugs (cocaïne en heroïne) had.

BEKEURINGEN STATIONSTUNNEL (s-Hertogenbosch)

Voor het negeren van de geslotenverklaring in de Stationstunnel zijn woensdagmiddag 30 bekeuringen uitgeschreven.