Afzender: DeBruin@innovation.nl

Contactpersoon: Arjan de Bruin

Ondernemen met Technoologie

Datum: 12 april 2001

Kennissateliet Amersfoort gaat "Ondernemen in Technologie"

Op 13 juni vanaf 15.00 uur laat ROC De Amerlanden en de Hogeschool van Utrecht zich van haar ondernemende zijde zien. Tijdens een mini-seminar georganiseerd door de KennissatelietAmersfoort, in nauwe samenwerking met de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland zullen de Opleidingsinstituten met de bedrijven in de regio discussieren over een opleidingsaanbod. Bijzonder van dit initiatief is dat men zich nu eens niet uitsluitend richt op startende ondernemers. Natuurlijk kunnen zij bij de Kamer van Koophandel terecht voor een uitgebreid pakket op ondersteuning.

Het nieuwe opleidingspakket zal zich richten op de hedendaagse beroepspraktijk van de technicus. Daar waar vroeger de technisch opgeleide als vanzelfsprekend werd geaccepteerd op zijn werkplek moet hij nu veelal de waarde van zijn kennis duidelijk maken aan zijn werkgever. Met andere woorden: de technicus moet duidelijk aantoonbaar kunnen maken wat zijn meerwaarde is zijn bedrijf.

Vooral bij de jonge generatie technisch opgeleiden blijkt er een behoefte aan coaching en ontwikkeling van bedrijfskundige kennis en ondernemersvaardigheden. Tijdens een expertbijeenkomst in Amersfoort op woensdag 11 april zijn door vooraanstaande deskundigen op het gebied van ondernemerschap een aantal mogelijkheden geïnventariseerd om in deze behoeften te voorzien. Tijdens het mini-symposium op 13 juni bij de Kamer van Koophandel in Amersfoort zal het bedrijfsleven kennis kunnen maken met deze mogelijkheden en de mogelijkheid krijgen commentaar te leveren. De voldoende belangstelling lopen de voorgestelde opleidingstrajecten uiteen van Incompany lesmodulen en studie-adviestrajecten tot moderne opleidingstrajecten van middelbaar niveau tot Master of Sceince. Hiervoor wordt een nieuwe methodiek uitgewerkt, het zogenaamde "Learning by Earning"-concept. Naar aanleiding van dit mini-symposium zal met een aantal belangstellende bedrijven het aanbod verder worden uitgewerkt. Het mini-symposium "Ondernemen met Technologie" wordt mede bekostigd door het Ministerie van Economische Zaken en is bedoeld voor industriële bedrijven alsmede voor bedrijven die opereren in de bouwsector. Met betrekking tot de bouwsector wordt samengewerkt met de Bouwacademie Nederland, een samenwerkingsverband tussen de Hogeschool van Utrecht en BOB Kennisoverdracht. Voor een uitnodiging kunt u contact opnemen met de projectleiding van "Ondernemen met Technologie": Van der Meer & van Tilburg, Arjan de Bruin, telefoon 030-6992020, email: DeBruin@innovation.nl.

Van der Meer & van Tilburg

Zeisteroever 11

3704 GB

Zeist

Telefoon: 030-6992020