Wegener NV

13-06-2001 17:01

Wegener Direct Marketing France neemt belang in IData

In het kader van haar groeistrategie, heeft Wegener Direct Marketing recent haar aanwezigheid in Frankrijk versterkt. De oprichting van dochteronderneming Wegener Direct Marketing France is in dat verband van belang. In Wegener Direct Marketing France zijn Sopres France, Appolonis en Fedaso opgenomen (ondernemingen die als werkmaatschappijen van Wegener Direct Marketing reeds actief waren op met name de Franse markt).

De afgelopen periode zijn voorts gesprekken gevoerd tussen Wegener Direct Marketing
France en de aandeelhouders en directie van IData SA. Dit heeft geresulteerd in overeenstemming over het nemen door Wegener Direct Marketing France van een 25% belang in IData en het stapsgewijs uitbreiden van dit belang tot 75% in 2003.

De kernactiviteit van IData, dat in het jaar 2000 werd opgericht, bestaat uit het leveren van datasolutions op basis van brede nationale databases, die momenteel 23 miljoen huishoudens en 4 miljoen bedrijven bevatten. Specifieke diensten omvatten onder meer het leveren van adressen, adresvalidatie en adresverrijking met geo-marketing gegevens.

De snelgroeiende onderneming heeft thans circa 10 medewerkers.

Apeldoorn, 13 juni 2001

Raad van Bestuur
Wegener NV

Voor nadere informatie: Wegener NV, concern communicatie, tel.: 055-5388652