Vopak NV

Realisatie verkoop Vopak Lijnagenturen aan Burger

Rotterdam, 13 juni 2001

Koninklijke Vopak N.V. deelt mee dat de eerder dit jaar aangekondigde voorgenomen verkoop van haar Lijnagenturen bedrijf aan Koninklijke Burger Groep te Poortugaal heden, 12 juni 2001, is geëffectueerd. Deze verkoop betreft de activiteiten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Zweden, welke onder de naam Van Ommeren Agencies zullen worden voortgezet. De expeditieactiviteiten in Zweden en Duitsland en de vloot bemanningszaken in Bremen gaan eveneens over naar de Burger Groep.

De verkoop is in lijn met het streven van Vopak om zich verder te concentreren op haar kernactiviteiten. Zoals eerder aangegeven past deze verkoop binnen die strategie.

De transactie heeft plaatsgevonden na overleg met de betrokken bonden en positieve advisering door de Ondernemingsraden.

Bij deze verkoop zijn 181 medewerkers van Vopak betrokken, die hun dienstverband bij de Burger Groep zullen voortzetten.

Vopak realiseert met deze transactie een kleine boekwinst, die als bijzondere bate ten gunste van het resultaat over 2001 zal komen.

Profiel Burger
De Koninklijke Burger Groep houdt zich bezig met vrachtvervoer en logistieke dienstverlening in de meest ruime zin en telt ruim dertig werkmaatschappijen in binnen- en buitenland. De dienstverlening van de Burger Groep strekt zich uit van expeditie- tot cargadoorswerkzaamheden, liner- en tramp agency activiteiten, backroom services, warehousing en andere logistieke dienstverlening. Het hoofdkantoor van de Groep is gevestigd te Rotterdam-Poortugaal.

Profiel Vopak
Als marktleider biedt Vopak over de hele wereld logistieke en distributiediensten aan de chemische en olie-industrie en aan eindgebruikers van chemicaliën. De organisatie beschikt over een wereldwijd logistiek netwerk van tankopslag bedrijven, tankers en tankcontainers en een Noord - Amerikaans en Europees netwerk van distributiecentra. Vopak: de schakel tussen producent en eindgebruiker van chemicaliën en olieproducten.

Voor nadere informatie:

Koninklijke Vopak N.V. Koninklijke Burger Groep
Pers en Public Relations
Michiel van Ravenstein Roely de Jonge
Telefoon: 010 4002777 010 - 5062335

Investor Relations
Bart van Dam
Telefoon: 010 - 4002716

E- mail: corporate.communication@vopak.com management@ burgroup.nl Website: www.vopak.com