ABU

Akkoord CAO voor Vaste Medewerkers van Uitzendondernemingen

De ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en de vakbonden (FNV Bondgenoten, Dienstenbond CNV en De Unie) hebben vandaag een akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor Vaste Medewerkers van Uitzendondernemingen. Hoofdpunten uit dit akkoord betreffen een loonsverhoging van 3,75 procent, een flexibeler arbeidsvoorwaardenpakket en een herwaardering van functies. De CAO voor Vaste medewerkers geldt voor circa 16.000 consulenten en intercedenten.

ABU en de bonden geven met deze afspraken invulling aan de belofte dit jaar de CAO te moderniseren. Sleutelwoorden daarbij zijn
de invoering van een cafetariasysteem en flexibilisering, waarbij ondernemingen meer mogelijkheden krijgen afspraken te maken die specifiek gelden de eigen medewerkers. Ook wordt het mogelijk atv en bovenwettelijke vakantiedagen uit te laten betalen en extra vrije tijd in te kopen.

Daarnaast zijn afspraken gemaakt over de herwaardering van functies. Dit was nodig omdat de functie van intercedent de afgelopen 10 jaar veranderd is, onder meer door invoering van de wet Flexibiliteit en zekerheid.

Verder is een akkoord bereikt over loonsverhoging. Afgesproken is een loonsverhoging door te voeren per 1 juli 2001 van 3,75% en een eenmalige uitkering van 0,75%.

De CAO heeft een looptijd van een jaar en geldt tot april 2002.

Voor de redactie:
De ABU vertegenwoordigt de belangen van bijna 250 uitzendondernemingen, met in totaal ruim 2.600 vestigingen in Nederland. Dat is ruim 90 procent van de uitzendmarkt. Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met mevrouw drs. E.I. de Gelder op telefoonnummer

020 - 658 01 01 of 06 - 53 64 13 21.

13 jun 01 22:44