Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 13-06-2001 3ePersberichtwoensdag13juni2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte lokaalvredebreuk aangehouden Woensdagmiddag om 15.05 uur is in de zwervers ontmoetingsplaats aan de Stationsweg een 35-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man, die een ontzegging heeft, bevond zich daar. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdach-te is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Jongen beroofd van zijn sportschoenen Woensdagmiddag rond 13.45 uur is een 15-jarige jongen uit Eindhoven van zijn sportschoe-nen beroofd. Hij liep in een brandgang van de Kastanjelaan richting Dennenstraat. Twee on-bekende jongens spraken hem daar aan. Zij vroegen om geld. De 15 jarige jongen zij geen geld bij zich te hebben. Direct daarop pakte een van de jongens hem vast, dreigde met een mes en sloeg het slachtoffer. De andere jongen sloeg hem en zei: geef dan maar je sport-schoenen. Vervolgens trok hij de sportschoenen van het slachtoffer uit en deed deze in een plastictas. Hierna werd de 15-jarige jongen nog enkele malen geslagen, waarna de onbe-kende jongens hard wegrenden richting Kastanjelaan.

Helmond: Verdachte bedreiging aangehouden
Woensdagmiddag om 14.15 uur is in het politiebureau aan de Kasteel Traverse een 36-jari-ge man uit Helmond aangehouden. Hij was daar vrijwillig verschenen. De man had eerder die middag zijn ex vrouw op de Steelpot bedreigd. De verdachte is voor onderzoek inge-sloten in het politiebureau.

Helmond: Verdachte bedreiging aangehouden
Woensdagmiddag om 14.50 uur is in het politiebureau aan de Kasteel Traverse een 26-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man was het niet eens met een baliemedewerk-ster. De Eindhovenaar voegde haar zeer onwelvoeglijk taal toe. Zij riep daarop de hulp in van een agent. Die sprak de man aan. De Eindhovenaar nam dat niet. Hierop verzocht de agent de man het politiebureau te verlaten. De man verliet het politiebureau en riep naar de agent: ik maak je dood. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Woensdagmiddag om 16.25 uur is op de Engelseweg een 26-jarige man uit Helmond aange-houden. Een beveiligingsbeambte zag dat de man met een nog onbekende man spuitbussen wegnam in de winkel. Onmiddellijk daarop verlieten de mannen de winkel zonder af te reke-nen. Een van hen wist te ontkomen. De gewaarschuwde politie trof 8 spuitbussen bij de ver-dachte aan. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Deurne: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmiddag rond 14.15 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Snoertsebaan - Ka-naalstraat een 16-jarige bromfietster uit Deurne gewond. Zij reed daar over het fietspad van genoemde kruising. Een 53-jarige automobiliste uit Helmond reed over de Kanaalstraat genoemde kruising op. Op de kruising verleende zij geen voorrang aan de bromfietster. De bromfietster klaagde over een pijnlijke rug en benen.

Rips: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 13.45 en 14.20 uur is op de Stippelberg een snelheidscontrole gehouden. Van de 177 gecontroleerde voertuigen reden er 30 sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 136 km/u.

Budel: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 10.50 en 11.50 uur is op de Burg. Van Houtstraat een snelheids-controle gehouden. 338 voertuigen zijn gecontroleerd. 16 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.

Maarheeze: Snelheidscontrole
Woensdagmiddag tussen 13.50 en 17.00 uur is op de Koenraadtweg een snelheidscontrole gehouden. 663 voertuigen zijn gecontroleerd. 93 daarvan reden te snel. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 135 km/u.

Heeze: Aanrijding met ernstige gewonden
Woensdagmiddag rond 15.25 uur raakten bij een aanrijding op de A2 tussen de Valkens-waardseweg en knooppunt Leenderheide vier personen ernstig gewond. Een 41-jarige vrachtwagenbestuurder uit Waalwijk reed daar richting Eindhoven. Achter hem reed in dezelfde richting een 49-jarige vrachtwagenbestuurder uit Eindhoven. Door de noodzaak van het verkeer geboden remde de Waalwijker. De Eindhovenaar was niet in staat om zijn vrachtauto op tijd tot stilstand te brengen en botste tegen de Waalwijker. Door de klap schoot de Waalwijker tegen de vangrail, ramde vervolgens de omheining rechts van de rijbaan en kwam een paar honderd meter verder in de bossen tot stilstand. Door de klap is de Waal-wijker vermoedelijk tegen de voor hem rijdende vrachtwagen, bestuurd door een 57-jarige man uit Gameren, gebotst. De 49-jarige Eindhovenaar, zijn 48-jarige bijrijder uit Valkens-waard en 45-jarige passagier uit Veldhoven zijn met ernstige verwondingen overgebracht naar respectievelijk het Catharina-ziekenhuis, het Diaconessenhuis en St. Annaziekenhuis te Geldrop. De Waalwijker is met ernstige verwondingen overgebracht naar het St. Joseph-ziekenhuis. De vrachtwagenbestuurder uit Gameren kon na het ongeval zijn weg vervolgen. Ter plaatse werd assistentie verleend door de brandweer, ambulance en de traumaheli.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Woensdagavond om 19.30 uur is in een winkel op de Pagelaan een 16-jarig meisje uit Eindhoven aangehouden. Een winkelmedewerker zag dat het meisje een greep in de kassa deed. Hij waarschuwde de politie. Bij de aangehouden verdachte is het weggenomen geld aangetroffen. Zij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.