Universiteit Twente

Persberichten > Nieuw > 01-28

01-28 27-08-2001

01/28 13 juni 2001

Student Union lost kamertekort op?

Studenten Universiteit Twente helpen elkaar aan kamers via site

Studeren aan de Universiteit Twente, maar nog geen kamer gevonden? De Student Union is een speciale internetsite gestart om de kamerbemiddeling in Enschede te verbeteren. De site geeft huidige en aankomende studenten een overzicht van alle vrije studentenkamers op de Campus, in Enschede, Hengelo en zelfs daarbuiten. Daarnaast is er een service desk ingericht, waar je persoonlijk kun worden geholpen. Om een fantastische introductie mogelijk te maken voor nieuwe studenten, wordt er zelfs bemiddeld tussen logeeradressen voor degenen die nog geen eigen kamer hebben gevonden, of nog thuis blijven wonen.

Tot nu toe is er nooit echt een kamertekort geweest in Enschede. Studenten die gingen studeren vonden altijd snel een kamer. Het aanbieden of zoeken van kamers op één van de vele prikborden, een enkele internetsite of in een losse advertentie was vaak voldoende.

minder kamers
Door de vuurwerkramp is het woningaanbod onder druk komen te staan en zijn er minder studentenkamers beschikbaar. Tegelijkertijd werd op de Campus van de Universiteit een groot aantal flats gerenoveerd. Studenten die in deze flats woonden moesten hierdoor op zoek naar andere woonruimte. Na de renovatie keerde een groot aantal van deze studenten weer terug met als gevolg dat er dit jaar minder kamers op de Campus zijn vrijgekomen dan voorgaande jaren.

eerstejaars
Met name voor aankomende studenten was het tot nu toe lastig om een overzicht te krijgen van vrije kamers in de stad. De internetsite www.studentunion.utwente.nl/kamers biedt de oplossing. Alle informatie die nodig is bij het zoeken van een kamer staat erop: hoe ver het fietsen is naar de universiteit, maar bijvoorbeeld ook of er wel of niet gerookt wordt.

logeeradressen
De eerstejaars die voor de introductie nog geen kamer hebben gevonden, of thuis bij hun ouders blijven wonen, kunnen op de internetsite terecht voor een logeeradres tijdens de universiteitsintroductie. Om goed aan het volledige programma van de introductie te kunnen meedoen is het namelijk van belang dat je als student dicht bij de universiteit onderdak hebt.

voor en door studenten: Student Union
De Student Union Universiteit Twente is een voor Nederland unieke organisatie. Binnen de Universiteit Twente bepaalt de Student Union het beleid op het gebied van studentenvoorzieningen en studentenactivisme. Daarnaast houdt zij zich bezig met het welzijn van de studenten. De kamerbemiddelingssite hiervan het voorbeeld.


Voor meer informatie is contact op te nemen met Lars Rengersen, projectleider kamerbemiddeling, tel. 06-51828261, e-mail: l.rengersen@student.utwente.nl. Zie ook op internet: http://www.studentunion.utwente.nl/kamers

© Universiteit Twente 1997-2000