Nutreco NV

PERSBERICHT

Boxmeer, 13 juni 2001

NUTRECO BENOEMT JUERGEN STEINEMANN TOT CHIEF OPERATING OFFICER AGRICULTURE

Nutreco Holding N.V. maakt bekend dat de heer Juergen B. Steinemann (42) per 1 oktober a.s. in dienst zal treden als Chief Operating Officer Agriculture. De procedures tot diens benoeming als Lid van de Raad van Bestuur zijn gestart.

De heer Steinemann, die de Duitse nationaliteit heeft, vervulde verschillende internationale management posities bij Eridana Beghin-Say en Unilever, waar hij momenteel Chief Executive Officer is van de Loders Croklaan groep en van Unilever's belangrijkste oliën/vetten raffinage-activiteiten in Europa.

De Raad van Bestuur van Nutreco bestaat verder uit de heren Wout Dekker (Chief Executive Officer), Hans den Bieman (COO Aquaculture) en Theo van der Raadt (Chief Financial Officer tot 1 juli a.s.)

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming, met toonaangevende posities in de markten van hoogwaardige voeding voor vee en vis en van viskweek. De grootste activiteiten van de groep bestaan uit de productie van mengvoer voor varkens, pluimvee, rundvee en voer voor zalm en forel en het kweken, verwerken en vermarkten van hoogkwalitatieve zalmproducten. Andere activiteiten van Nutreco zijn de productie van premixen en speciaalvoer, de verwerking van pluimvee en varkens en de fokkerij van varkens- en pluimveerassen. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in Nutreco Aquaculture en Nutreco Agriculture. Binnen vijf Business Groups opereren zestien Business Units, met meer dan 90 productie- en verwerkingsfabrieken in 20 landen met in totaal 13.000 medewerkers. Sinds haar beursnotering in juni 1997 heeft Nutreco acquisities afgerond in Nederland, Spanje, Duitsland, Canada, Polen, Chili, Portugal, Frankrijk, Schotland, België, Hongarije, Noorwegen en de Verenigde Staten. In 2000 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 3.126 miljoen. Nutreco is genoteerd aan het officiële segment van Euronext in Amsterdam.


* * * * *

Voor meer persinformatie:
Nutreco Holding N.V., Dimitri Casteleyn, Communications Manager, Telefoon +31 485 589 684
www.nutreco.com