Wessanen NV

Amstelveen, 13 juni 2001

Versterking positie op Duitse markt voor gezondheidsvoeding met acquisitie van de merken Tartex, Dr Ritter en Allos

De Concerndirectie van Wessanen deelt mee dat een contract is getekend met betrekking tot de acquisitie van Corposan Holding GmbH, Baden-Baden, Duitsland.

Corposan heeft een leidende positie in Duitsland met een aantal bekende merken in het speciaalzakenkanaal. Tartex, een merk voor vegetarische producten, is al bijna zestig jaar op de Duitse markt verkrijgbaar. Paté's en spreads vertegenwoordigen 70% van de omzet van Tartex en zijn alleen verkrijgbaar in reformwinkels. Het merk Dr Ritter omvat gezond-heidsvoeding, zoals functionele voeding, voedingssupplementen en vitamines. Corposan's derde grote merk, Allos, omvat biologische voeding, zoals honing, fruitjam, muesli en cereal bars. Corposan boekte in 2000 een omzet van ongeveer DM 100 miljoen. De overname zal in contanten worden voldaan en zal direct bijdragen aan de winst per aandeel. Onder aanname van de tijdige ontvangst van de toestemming van de betreffende autoriteiten wordt de afronding van de transactie eind juli 2001 verwacht.

De acquisitie past in het beleid van Wessanen om zich verder te concentreren op gezonde, natuurlijke voeding en specialiteiten voor de gezondheids- en kwaliteitsbewuste consument. Het zal een netwerk verschaffen in het Duitse speciaalzaken-kanaal, en zodoende Wessanen's positie in de Europese wellness markt verder versterken. Daarnaast verbreedt het de basis voor verdere expansie van onze merken in gezondheidsvoeding binnen Europa, als vervolg op recente acquisities zoals Distriborg, Zonnatura en de deelneming in Natudis.

Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv