FNV

Leden Smit Tak BV
FWZ - fwz.nl@wxs.nl

Het is kort dag maar hier nog even een vervolg op onze vorige circulaire

Aan de leden van de FWZ
in dienst van Smit Tak BV

Rotterdam, 12 juni 2001 C54-RP/ML

Geachte collega`s,

De uitnodiging van 7 juni jl. voor de ledenvergadering van 13 juni aanstaande heeft hier en daar tot enige verwarring geleid, waarvoor onze excuses.

Het navolgende is er aan de hand.

De FWZ onderhandelt met Smit over een aparte "zoutwater CAO" voor de werknemers aan boord van de drie zeegaande bokken, te weten de Taklift 4, Taklift 7 en Asian Hercules. Hierover komen, zoals per circulaire van 14 mei jl. is medegedeeld, binnenkort ledenvergaderingen. Deze ledenvergaderingen organiseert de FWZ zelf voor haar eigen leden. Het wachten is echter nog (steeds) op de berekeningen van Smit voor een aantal functies. Voorts heeft de FWZ met de hierboven genoemde circulaire ook haar leden uitgenodigd om aan te geven wanneer een redelijk deel van de FWZ-ledengroep met verlof thuis is. Daarover zijn nog geen suggesties ontvangen.

Door FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond wordt momenteel ook met Smit Tak onderhandeld over vernieuwing van de CAO`en voor de weekloners en de maandloners. Omdat de FWZ ook daar een aantal leden heeft, met name onder de duikers, heeft de FWZ toegang tot dat overleg gevraagd en verkregen. In dit overleg heeft Smit een bod gedaan met betrekking tot een wijziging van de regeling buiten- en binnen Europa. Alvorens het overleg te hervatten, is het eerst van belang om te peilen hoe over dit voorstel door de werknemers wordt gedacht. Op dit specifieke punt hebben FNV Bondgenoten, CNV Bedrijvenbond en de FWZ gemeend een gezamenlijke ledenvergadering te houden, waarvoor alle leden in dienst van Smit Tak van de drie genoemde bonden zijn uitgenodigd.

Dus, op de vergadering van aanstaande woensdag zijn alle werknemers in dienst van Smit Tak en lid van één van de genoemde bonden van harte welkom. De vergadering gaat echter niet specifiek over de zoutwater bokken.

Daarover komen aparte ledenvergaderingen (nogmaals roepen wij onze leden aan boord van deze bokken op om de FWZ wat datums door te geven!!). Wel gaat de vergadering specifiek over de buitenland regeling van de maandloners - en weekloners CAO.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

Met vriendelijke groet,

FEDERATIE VAN WERKNEMERS
IN DE ZEEVAART,

Rob Pauptit