Afzender: DeBruin@innovation.nl

Contactpersoon: Arjan de Bruin

Mini-symposium 'Ondernemen in Technologie' in Amersfoort

Datum: 13 juni 2001

Ondernemen in Techniek: Sleutelen aan het rendement in uw organisatie Geld verdienen met medewerkers

Uw medewerkers bepalen voor een belangrijk deel het succes van de onderneming. Medewerkers hebben over het algemeen vele capaciteiten, maar maakt u goed gebruik van deze bron? Natuurlijk, weten we het wel: Het menselijk kapitaal van uw bedrijf is van groot belang. Gemiddeld 70% van de kosten van organisaties zijn loonkosten, dus kosten die gezien kunnen worden als investeringen in mensen. In hoeverre renderen uw medewerkers? Door uw medewerkers te stimuleren in de ontwikkeling en het verbeteren van prestaties zullen deze een aantoonbare inzet leveren aan uw onderneming. Deze medewerkers kennen en begrijpen de drijfveren van de onderneming en zullen zich inzetten voor excellerende prestaties. Ondernemingen die op deze wijze met hun medewerkers omgaan blijken beter te renderen. Onderzoek in het Verenigd Koninkrijk wijst uit dat 70% van de bedrijven een positief effect signaleert op de concurrentiepositie en productiviteit.

Investors in People
Evenals in het Verenigd Koninkrijk kunnen nu ook in Nederland bedrijven een keurmerk behalen. Kan uw bedrijf aantonen dat zij in staat zijn door het ontwikkelen van medewerkers betere bedrijfsresultaten te boeken? Dan kunt u het keurmerk Investors in People behalen. Bent u nog niet zo ver? Bekijk dan eens op welke wijze u uw medewerkers blijvend kunt boeien om te bouwen aan uw onderneming. Ruim 90% van de werknemers die werkzaam zijn bij een Investors in People gecertificeerd bedrijf blijken tevreden met hun werk, tegen 37% bij andere organisaties. Het Investors in People certificaat bindt en boeit medewerkers en maakt uw organisatie aantrekkelijk voor toekomstige talentvolle "mede-ondernemers".

Mini-symposium 'Ondernemen in Technologie' in Amersfoort Op 13 juni zal in Amersfoort het minisymposium "Ondernemen in technologie" worden gehouden. Tijdens dit minisymposium zal ook aandacht worden besteed aan het onderwerp "Return on Investment in People". Dit symposium staat niet open voor tegenstanders van verandering en vernieuwing. Bent u van mening dat vernieuwing en verandering op het gebied van klant- en medewerkergerichtheid waarden toevoegen in uw organisatie, dan bent u van harte welkom.

Tijdens dit mini-symposium bij de Kamer van Koophandel in Amersfoort zullen Bedrijven in de regio Midden-Nederland kennis kunnen maken met de mogelijkheden om medewerkers te ontwikkelen in de richting van de onderneming.

Naast trajecten die leiden tot het keurmerk Investors in People worden bij voldoende belangstelling een aantal opleidingstrajecten aangeboden, uiteenlopend van van Incompany lesmodulen en studie-adviestrajecten tot moderne opleidingstrajecten van middelbaar niveau tot Master of Sceince. Naar aanleiding van dit mini-symposium zal met een aantal belangstellende bedrijven het aanbod verder worden uitgewerkt. Het mini-symposium "Ondernemen met Technologie" wordt mede bekostigd door het Ministerie van Economische Zaken en is bedoeld voor industriële bedrijven alsmede voor bedrijven die opereren in de bouwsector. Met betrekking tot de bouwsector wordt samengewerkt met de Bouwacademie Nederland, een samenwerkingsverband tussen de Hogeschool van Utrecht en BOB Kennisoverdracht. Voor een uitnodiging kunt u contact opnemen met de projectleiding van "Ondernemen met Technologie": Van der Meer & van Tilburg, Arjan de Bruin, telefoon 030-6992020, email: DeBruin@innovation.nl.

Van der Meer & van Tilburg

Zeisteroever 11

3704 GB

Zeist

Telefoon: 030-6992020