Logo Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Directie Voorlichting, Bibliotheek en Documentatie

13 juni 2001 Nr. 01/104

Minister Vermeend ondertekent overeenkomst voor samenwerking met Roemenië

Minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en zijn Roemeense ambtgenoot minister Sarbu van Arbeid en Sociale Solidariteit hebben vandaag in het Palais des Nations in Genève een samenwerkingsovereenkomst getekend.

De samenwerking heeft met name betrekking op de uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van arbeidsmarktbeleid, arbeidsverhoudingen, normen voor veiligheid en gezondheid op het werk en sociale zekerheid.

Het ministerie van SZW sluit dergelijke overeenkomsten af met de 10 landen in Midden en Oost Europa die zich voorbereiden op de toetreding tot de Europese Unie. De samenwerking moet er onder meer toe leiden dat deze toetreding soepel verloopt. De landen van de Europese Unie en de kandidaatlidstaten moeten jaarlijks rapporteren over de toepassing van Europese afspraken in het nationale arbeidsmarkt- en werkgelegenheidsbeleid. Het ministerie van SZW is samen met het Duitse ministerie van Arbeid betrokken bij het opstellen van het eerste Roemeense Nationale Actieplan Werkgelegenheid.