Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 13-06-2001 2e Persbericht 13 juni 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden voor woninginbraak
Dinsdagmiddag om 16.00 uur is op de Stationsweg een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Het woninginbrakenteam van de politie verdenkt hem van een inbraak in een woning aan de van Beethovenlaan. Daar werd in het weekend van 25 op 27 mei ingebroken. De buit bestond uit een computer, tv, fototoestel en sieraden. De 37-jarige is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Hennepkwekerij
Woensdagmorgen rond 8.30 uur heeft de politie in een woning aan de Paul Krugerlaan een hennepkwekerij ontmanteld. De 35-jarige bewoonster had op zolder 125 hennepplanten staan. De stroom voor de kwekerij werd omgeleid van de meterkast. De nutsbedrijven hebben de stroom voor het pand afgesloten. De planten en de benodigde apparatuur zijn in beslaggenomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak bouwkeet
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bouwkeet op een bouwterrein aan de Kromme Steenweg. De daders klommen over het hek en braken de bouwkeet en een kast open. Er zijn 40 boren, 60 slijpschijven, 20 zaagbladen en een zaklantaarn gestolen.

Deurne: Inbraak in fietsenzaak
Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 16 fietsen gestolen tijdens een inbraak in een fietsenwinkel aan de Helmondseweg. Het slot van de voordeur werd kapotgebroken en een ruit van de achterdeur werd ingeslagen. De dieven gingen aan de haal met 16 rijwielen uit de duurdere klasse.

Helmond: Diefstal handtas
Op de Markt in Helmond is rond 9.00 uur bij een 29-jarige vrouw haar handtas gestolen. Een voorbijganger rukte de tas bij de vrouw van haar schouder en ging er vandoor. In de tas zat onder meer een portemonnee met f. 900,-.

Bladel: Onder invloed
Een 40-jarige vrouw uit Eersel is woensdagmiddag om 12.20 uur betrapt op het rijden onder invloed. Tijdens een controle op de P G Ballingslaan in Bladel bleek dat de vrouw gedronken had. Ze blies op het politiebureau ruim 0,55 promille. Zij kreeg een boete van f. 410,- opgelegd.

Best: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 9.30 en 12.00 uur heeft de politie op de Eindhovenseweg Zuid een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde de snelheid van 1298 voertuigen en daarvan reden er 128 te snel. De hoogste snelheid bedroeg 143 km/u in plaats van de toegestane 80 km/u.