Consumentenbond

Digitale Consument

ConsumentenRecht

Gezond leven

ConsumentenGeld

Huis en tuin

Huishoudelijk

Elektronica

Reizen en vrije tijd

Vervoer

Uw belangen

Recall: Stekkerdoos SPC6SON KS
13 juni 2001

Waarschuwing van fabrikant: kan kortsluiting veroorzaken

De stekkerdoor SPC6SON KS is na een klacht nogmaals grondig onderzocht. Toen is gebleken dat in bijzondere situaties er te hoge warmteontwikkeling kan ontstaan, waardoor het materiaal smelt en er kortsluiting kan optreden.

Ondanks het feit dat de stekkerdoos voldoet aan de geldende keuringseisen en voorzien is van KEMA keur, hebben fabrikant P-Connectra en KEMA toch gezamenlijk besloten dat het product teruggehaald wordt. Het gaat alleen om dit specifieke type, alle andere stekkerdozen van het merk P-Connectra kunnen gewoon gebruikt blijven worden.

Aan de onderkant staat het typenummer vermeld. Dit type stekkerdoos is verkocht vanaf maart 2000 tot heden. Het gaat alleen om de stekkerdozen met typenummer SPC6SON KS, welke voorzien zijn van een overspanningsbeveiliging èn een netfilter. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0174-272010.
Overige berichten:



archief berichten



13 juni 2001
Consumentenvertrouwen m-commerce zeer laag
Consumenten hebben erg weinig vertrouwen in m-commerce. Dat blijkt uit de resultaten van onze stelling.
Volledig bericht



12 juni 2001
Brussel onderzoekt prijzen dvd
De Europese Commissie is een onderzoek begonnen naar de prijsopdrijving van dvd-schijfjes.
Volledig bericht



12 juni 2001
Niet bankieren via de pc is ouderwets?
We vroegen op deze site uw mening over bankieren via de pc. Lees hier de resultaten.
Volledig bericht



8 juni 2001
Nieuws voor de digitale consument uit week 23
Deze week: Flat-rate internet bij Wanadoo; Europese voorlichting over veiligheid op internet; Tiental websites domineert internetgebruik. Lees de berichten



8 juni 2001
Advies voedselveiligheid aangeboden aan minister De verschillende voedselcrises van de afgelopen jaren maken dat consumenten langzaam maar zeker minder vertrouwen in hun eten hebben. Volledig bericht



7 juni 2001
Recall: Ford Explorer
Ford haalt terreinwagens van het type Explorer terug om de banden te vervangen.
Volledig bericht



6 juni 2001
Megapool keert gedeeltelijk uit in Geld terug-actie Megapool zal 150 aangemelde certificaten van de Geld terug-actie van tien jaar geleden niet verzilveren. Het bedrijf wijst deze certificaten af, omdat de houders ervan niet aan de voorwaarden hebben voldaan.
Volledig bericht



6 juni 2001
Consumentenbond trekt logo Yamakawa in
Internetwinkel Yamakawa mag geen Web Trader-logo meer voeren. Het bedrijf hanteert in de praktijk een te lange reparatieduur en de klachtenafhandeling is beneden de maat.
Volledig bericht



5 juni 2001
Auto's kunnen wél veiliger voor voetgangers
Consumentenbond eist verplichte in plaats van vrijwillige veiligheidsmaatregelen ten bate van kwetsbare weggebruikers zoals voetgangers en fietsers.
Volledig bericht



5 juni 2001
Waarschuwing: Familiegeschiedenis bij De Heraut niets waard Boekhandel/antiquariaat De Heraut is weer helemaal terug en biedt "speciale historische familieuitgaven" van "uw weinig voorkomende familienaam". Samen met betrokkenen als organisaties en juristen wil de Consumentenbond proberen dit soort praktijken een halt toe te roepen.
Volledig bericht




1 juni 2001
TV en radio moeten altijd beschikbaar zijn
Consumenten willen te allen tijde tv kunnen kijken, wat er ook gebeurt. Mocht zich ooit de situatie voordoen dat een kabelbedrijf failliet gaat, dan moet de overheid ervoor zorgen dat het beeld niet op zwart gaat.
Volledig bericht




1 juni 2001
Nieuws voor de digitale consument uit week 22
Deze week: Prijsverhogingen internettoegang; EMS: sms met beelden. Lees de berichten



31 mei 2001
Recall: Fiat Punto
Vanwege een mogelijk defect aan de stuurinrichting roept het Italiaanse autoconcern Fiat zo'n 70 duizend Fiat Punto's terug. Volledig bericht