Gemeente Rijswijk

Gemeenteberichten
14 juni 2001


* Agenda raadsvergadering

* Gezamenlijke commissievergadering over Trekvliettrace
* Gemeente Rijswijk stelt pc's ter beschikking aan Rijswijkse non-profit organisaties

* Wet milieubeheer

* Aanvragen koninklijke onderscheidingen

* Het Akkertje volgende week weer open

* Aanvragen vergunningen verordening kinderopvang Rijswijk
* Folder VSB Fonds verkrijgbaar in stadhuis
* Vrijstellingen artikel 50, lid 4 Woningwet
* Bouwvergunningen, meldingen en sloopvergunningen
* Wet op de Ruimtelijke Ordening

* Bouwaanvragen/-meldingen

* Verleende kapvergunningen

* Aanvraag kapvergunningen

Agenda raadsvergadering

Vergadering en spreekrechtbijeenkomst van de Raad van de gemeente Rijswijk op dinsdag 19 juni 2001 in het gemeentehuis, Generaal Spoorlaan 2. Aanvang van de spreekrechtbijeenkomst om 19.30 uur; aanvang raadsvergadering na beëindiging van de spreekrechtbijeenkomst.

De volgende onderwerpen staan op de agenda:

1. Goedkeuring van het verslag van het verhandelde in de spreekrechtbijeenkomst van 8 mei 2001.

2. Vaststelling van de Handelingen van de zesde vergadering van de gemeenteraad d.d. 8 mei 2001.

3. Ingekomen stukken en mededelingen.

4. Voorstel inzake rotonde op de locatie Schaapweg - sportcomplex De Schilp en aanpassing kruising J.F. Kennedylaan - Generaal Spoorlaan.

5. Voorstel inzake bereikbaarheidsoffensief Haaglanden.
6. Voorstel inzake elektronisch stemmen.

7. Voorjaarsrapportage.

8. Voorstel inzake renovatie kunstgrasvelden Elsenburger Sportpark.
9. Voorstel inzake subsidiëring Stichting Verzetsmuseum Zuid-Holland.
10. Voorstel inzake marktontwikkelingen, prijsstijgingen en aanbesteding renovatie gemeentehuis.

11. Voorstel inzake verkoop grond met betrekking tot de renovatie en herontwikkeling van een deel van grootwinkelblok in het winkelcentrum In de Bogaard gelegen aan de Prins Willem Alexanderpromenade.

12. Voorstel inzake overdracht van het GVT "Vredenoord" van de gemeente Rijswijk aan de Stichting "De Compaan".
13. Voorstel inzake uitbreiding Cliëntenparticipatie gemeente Rijswijk en vaststelling Verordening Cliëntenparticipatie gemeente Rijswijk.

14. Voorstel inzake heroverweging raadsbesluit inzake planschadevergoeding ex artikel 49 WRO.

15. Voorstel inzake concept Regionaal Structuurplan Stadsgewest Haaglanden.

16. Voorstel inzake vervangen hekwerk Von Fisennepark.
17. Voorstel inzake verkoop gemeentepand Jaagpad 16/17.
18. Voorstel inzake doelmatigheidsonderzoek Brandweer Rijswijk.
Op het publicatiebord naast de hoofdingang van het gemeentehuis hangt de volledige agenda ter inzage, eventuele wijzigingen of aanvullingen worden in deze agenda's verwerkt. De agenda en de bijbehorende stukken liggen tevens bij de sectie Communicatie (kamer 77) van het gemeentehuis voor een ieder ter inzage.
De Stichting Omroep Rijswijk (SOR) verzorgt op de avond van de raadsvergadering tot 24.00 uur een radio-uitzending. Deze is te beluisteren op de kabel FM 92,9 MHz. en in de ether FM 105.9 MHz.

.

Gezamenlijke commissievergadering over
Trekvliettrace

Op dinsdag 26 juni aanstaande zal in een gezamenlijke vergadering van de commissies Verkeer en Vervoer (VVCS) en Ruimtelijke Ordening (VROM) de haalbaarheidsstudie Trekvliettrace aan de orde komen. De verantwoordelijke projectleider zal de haalbaarheidsstudie Trekvliettrace nader toelichten.
De openbare bijeenkomst vangt aan om 20.00 uur en vindt plaats in het stadhuis van Rijswijk. Vooraf bestaat de mogelijkheid om van het spreekrecht gebruik te maken (voor aanvang van de vergadering even aanmelden bij de dienstdoende bode). De haalbaarheidsstudie ligt bij het team communicatie in het stadhuis ter inzage. Communicatie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur.

Het Trekvliettrace is de nieuwe autoweg die het verkeersplein Ypenburg met de Haagse binnenstad verbindt (planning gaat uit van een openstelling in het voorjaar van 2009). Een belangrijk deel van de weg komt in een tunnel onder de Trekvliet te liggen (op grens tussen Rijswijk en Voorburg). Volgens de haalbaarheidsstudie is de oever aan de Rijswijkse kant de beste locatie voor de tunnel. Via Hoornwijck takt het trace aan op het verkeersknooppunt Ypenburg. De haalbaarheidsstudie is de studie naar de (technische) haalbaarheid van het voorgestelde trace. Vele studies, onderzoeken en (bestemmingsplan)procedures dienen nog plaats te vinden.

.

Gemeente Rijswijk stelt pc's ter beschikking aan Rijswijkse non-profit organisaties

In de maand augustus van dit jaar worden alle pc's van het stadhuis van Rijswijk vervangen. De oude pc's kunnen kostenloos ter beschikking komen van Rijswijkse non-profit organisaties, te denken valt aan scholen, ouderenorganisaties en verenigingen. Indien u voor uw organisatie belangstelling heeft voor een aantal van deze pc's, dan verzoeken wij u om dat zo spoedig mogelijk per email kenbaar te maken. U kan volstaan met de melding van het aantal pc's, de naam van de organisatie, de naam van een contactpersoon, telefoonnummer en een emailadres.

Het betreft pc's met minimaal de volgende specificaties: Processor : Intel Pentium 75 Mhz
Intern geheugen : 48 MB
Harde Schijf : 1.2 GB
Diskettestation : 1.44 MB 3,5"
Alle systemen zijn inclusief monitor (minimaal 15"), toetsenbord, muis en ethernet netwerkkaart.

De volgende spelregels zijn van toepassing:

* Uw reactie, uitsluitend per e-mail, kunt u sturen naar: jbustin@rijswijk.nl. Aanmeldingen moeten uiterlijk maandag 25 juni 2001 om 13:00 uur binnen zijn op genoemd emailadres. U krijgt per email een ontvangstbevestiging.

* De uitgifte van de pc's vindt plaats in september.anmelding garandeert geen levering, de aanvraag kan het aanbod overtreffen. Iedereen die zich aanmeldt krijgt tijdig bericht of, en hoeveel pc's er toegewezen worden en wanneer de pc's afgehaald moeten worden.

* U kunt geen voorkeuren uitspreken voor wat betreft configuraties.
* Er wordt géén garantie verleend.

* Er wordt géén ondersteuning gegeven voor de pc's voor wat betreft installatie en gebruik.

* De systemen worden kaal, d.w.z. zonder besturingsssyteem, geleverd.

.

Wet milieubeheer
Ontwerp-milieuvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk delen mede (gelet op artikel 3:19, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht) dat zij voornemens zijn positief te beschikken op de aanvraag om vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor het volgende perceel:

1. Laan van Ypenburg 42, voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting voor de productie van prototypes, nulseries en kleine series producten in vezelversterkte kunststoffen.

Ter bescherming van het milieu zijn aan de bovengenoemde ontwerp-milieuvergunning diverse voorschriften en/of beperkingen verbonden.

De ontwerp-milieuvergunning onder nummer 1 ligt vanaf heden gedurende vier weken (tot en met 13 juli 2001) ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu & APV, gevestigd aan de De Bruyn Kopsstraat 4 te Rijswijk, op alle werkdagen geopend van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Bovendien liggen de stukken gedurende deze termijn iedere maandagavond ter inzage in de Brandweerkazerne, Jacob van Offwegenlaan 55, van 17.00 tot 20.00 uur.

Inlichtingen over de terinzage liggende stukken kunt u telefonisch inwinnen bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu & APV, via telefoonnummer 070-3959870

Bedenkingen tegen de ontwerp-milieuvergunning

Schriftelijke bedenkingen kunnen tot genoemde datum door een ieder worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook kunnen in die periode mondelinge bedenkingen worden ingediend na telefonische afspraak via 070 -39 59 870.
Degene die schriftelijk bedenkingen indient kan aan het college verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

.

Aanvragen koninklijke onderscheidingen

Het is nog lang geen Koninginnedag 2002.
Toch moeten we ons nu al weer bezig houden met de aanvragen voor de Koninklijke onderscheidingen.
Als wij tijdens de lintjesregen in april 2002 ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van H.M. de Koningin inwoners van de gemeente Rijswijk willen eren voor hun verdiensten moeten we binnenkort al met de voorbereiding daarvan beginnen. Er zijn natuurlijk criteria waaraan een aanvraag moet voldoen. De criteria die zwaar wegen bij de beoordeling of iemand een lintje krijgt, zijn de volgende:

* Er moet sprake zijn van bijzondere verdiensten jegens de samenleving;

* Bijvoorbeeld:
iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd; het liefst op meerdere terreinen; iemand die één of meer opvallende prestaties heeft geleverd of werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.

En er moet informatie worden opgevraagd en gecontroleerd, voordat de aanvraag kan worden doorgestuurd naar de Commissaris van de Koningin. Dat kost tijd. Daarom dient u de namen vóór 15 juli 2001 aan ons door te geven.

Om te weten hoe u de aanvraag moet doen, is het verstandig tevoren contact op te nemen met Mevr. T. Trompert of Mevr. A. van der Horst (telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren onder nummer: 070-3959541).
Ook kunt u informatie inwinnen via het internet: www.lintjes.nl

.

Het Akkertje volgende week weer open

Na de crisis rond mond- en klauwzeer gaat Kinderboerderij "Het Akkertje", gelegen aan het Von Fisennepark, weer open voor het publiek. Vanaf dinsdag 19 juni is iedereen weer van harte welkom aan het Julialaantje 15a.
De openingstijden zijn ongewijzigd: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. In het weekend is de kinderboerderij open van 10.00 tot 16.00 uur. Op maandag is "Het Akkertje" gesloten.

.

Aanvragen vergunningen verordening kinderopvang Rijswijk

Burgemeester en wethouders brengen ter openbare kennis dat door de Stichting Rijswijkse Kinderopvang te Rijswijk een aanvraag om een vergunning, als bedoeld in artikel 2 van de Verordening Kinderopvang Rijswijk, is ingediend voor het openstellen en houden van een kindercentrum voor naschoolse opvang "De Boemerang" aan de Willem v. Rijswijckstraat 7a te Rijswijk.

De aanvraag ligt met ingang van 15 juni 2001 gedurende vier weken op werkdagen van 8.30 tot 14.00 uur ter inzage bij de sectie Communicatie (kamer 77) van de gemeente Rijswijk, Generaal Spoorlaan 2.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over de aanvraag kenbaar maken, bij voorkeur schriftelijk, aan het College van Burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

.

Folder VSB Fonds verkrijgbaar in stadhuis

De nieuwe folder van het VSB Fonds is gratis verkrijgbaar bij het team Communicatie in het stadhuis van Rijswijk. Het Fonds steunt en stimuleert projecten van algemeen belang, die er vooral op gericht zijn mensen zelfstandig en gelijkwaardig te laten deelnemen aan het maatschappelijke leven. Sinds 1992 hebben vele honderden stichtingen, verenigingen, projecten en initiatieven een (financieel) duwtje in de rug gekregen.
Ook organisaties uit Rijswijk kunnen bij het Fonds terecht. In de folder staat onder meer beschreven welke aanvragen in aanmerking komen voor een bijdrage en hoe een aanvraag moet worden ingediend.

.

Vrijstellingen artikel 50, lid 4 Woningwet

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door:

1. R.G. Bronsgeest, een aanvraag is ingediend voor het vergroten van een woning d.m.v. een uitbouw op het perceel plaatselijk bekend Lange Dreef no. 8

2. E.B.A. Hermans, een aanvraag is ingediend voor het vergroten van een zolderkamer op het perceel plaatselijk bekend Waldeck Pyrmontlaan 37.

3. buurtvereniging De Drassige Driehoek, een aanvraag is ingediend voor het geheel vernieuwen van een bijeenkomstgebouw op het perceel plaatselijk bekend Jaagpad 148 D

Voor de gebieden waarbinnen de aanvragen zijn gelegen geldt een voorbereidingsbesluit. Daar de bouwplannen niet in strijd zijn met de in voorbereiding zijnde bestemmingsplannen of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan en in overeenstemming met de volgende geldende bestemmingsplannen

1. 1e Uitwerking Strijp".

2. Leeuwendaal

3. Delftkwartier

kunnen burgemeester en wethouders de bouwvergunningen op grond van artikel 50, lid 4 van de Woningwet verlenen en maken van dit voornemen hierbij melding.

De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 14 juni 2001 vier weken ter inzage bij de sectie Bouw- en Woningtoezicht, afdeling Vergunningen en Handhaving, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis) tijdens de openingsuren van 8.30 tot 12.00 uur.

Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.

.

Bouwvergunningen, meldingen en sloopvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat, met ingang van 14 juni 2001 voor een ieder bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rijswijk, De Bruyn Kopsstraat 4, iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur, de volgende bouwvergunningen ter inzage liggen:

* het vergroten van drie woningen d.m.v. een uitbouw aan het Wethouder Fischerplantsoen 7 en 9, en de Hilgerslaan 1, verleend en verzonden: 26 februari 2001

* het oprichten van een bedrijfsgebouw aan de Laan van Hoornwijck, verleend en verzonden: 6 juni 2001

* het gedeeltelijk veranderen van een gevel aan de Sir Winston Churchilllaan 20 / 58, verleend en verzonden: 6 juni 2001
* het gedeeltelijk vergroten van een tijdelijk buurtcentrum aan de Laan van Hoornwijck 128, verleend en verzonden: 6 juni 2001
* het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw aan de Hoornbruglaan 78, verleend en verzonden: 6 juni 2001
* het veranderen van een werkplaats t.b.v. msc te Ypenburg aan de Laan van Ypenburg 106, verleend en verzonden: 6 juni 2001
* het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers aan het Hendrik Ravesteijnplein, verleend en verzonden: 6 juni 2001
* het plaatsen van een dakopbouw aan de Hoornbruglaan 17, verleend en verzonden: 6 juni 2001

* het vergroten van een bedrijfsruimte d.m.v. een uitbouw aan de Dahliastraat 32 + 42, verleend en verzonden: 6 juni 2001
* het vergroten van een woning d.m.v. een aanbouw achterzijde aan de Prinses Irenelaan 216, verleend en verzonden: 6 juni 2001
* het vergroten van een woning aan het Weth. Fischerplantsoen 1, verleend en verzonden: 6 juni 2001

* oprichten van een aangebouwd bijgebouw aan de zijgevel aan de Farmanstraat 6, verleend en verzonden: 6 juni 2001

Tevens zijn de volgende meldingen geaccepteerd:
* het geheel vernieuwen van een schuur aan de Lijsterbeslaan 70, verleend en verzonden: 6 juni 2001

* het oprichten van een houten berging aan het Park Hoornwijck 33, verleend en verzonden: 6 juni 2001

* het plaatsen van een dakkapel aan de Plesmanlaan 55, verleend en verzonden: 6 juni 2001

de volgende sloopvergunningen liggen eveneens ter inzage:
* het slopen van een stal en schuur te: Laan Van Hoornwijck 29
* het gedeeltelijk slopen van een kas te: Pastoor Verburchweg 6
* het gedeeltelijk slopen van een gevel (erkerkozijnen) te: Generaal Spoorlaan 591 T/M 689

* het slopen van een woning + opslagloods te: Sir Winston Churchilllaan 466

Iedere belanghebbende is tot uiterlijk zes weken na de datum van verzending gerechtigd tegen een bouwvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

.

Wet op de Ruimtelijke Ordening

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door de gemeente Rijswijk, Bureau WVG, een aanvraag om een vrijstelling van het bestemmingsplan is ingediend voor het plaatsen van een scooterberging op het perceel plaatselijk bekend Havenstraat 86.

Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan "Herziening Randplan Havenkwartier" . Aangezien het hier een bouwwerk van beperkte omvang betreft overwegen burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 14 juni 2001 veertien dagen, gedurende de openingstijden op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur, ter inzage bij de sectie Bouw- en Woningtoezicht van de afdeling Vergunningen en Handhaving, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis), alhier.

Gedurende deze termijn kan een ieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.

.

Bouwaanvragen/meldingen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende bouwaanvragen zijn ontvangen:

* het oprichten van een dakopbouw te: Vondellaan 1b; ingediend: 22-05-2001;

* het plaatsen van een rijwielstalling (overkapping) te: Volmerlaan 6; ingediend: 31-05-2001;

* het plaatsen van een gsm- installatie op een schoolgebouw te: Lange Kleiweg 80; ingediend: 31-05-2001;

* het oprichten van een blokhut te:
Hendersonstraat/Hammarskjöldlaan; ingediend: 30-05-2001;
* het oprichten van een regelkamer t.b.v. stadsverwarming te: van Essendijk; ingediend: 17-05-2001;

* het plaatsen van 3 voetgangersbruggen te: Landingslaan Buitenplaats Ypenburg; ingediend: 29-05-2001;
* het plaatsen van een dakkapel te: Plesmanlaan 77; ingediend: 28-05-2001;

* het maken van een dakterras te: Liseiland 22; ingediend: 17-05-2001;

* het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw te: Rieteiland 84; ingediend: 29-05-2001;

* het vergroten van een woning d.m.v. een uitbouw 1e en 2e verdieping te: Jaagpad 85; ingediend: 30-05-2001;
* het vernieuwen van een boerderij + garage te: Laan Van Hoornwijck 29; ingediend: 31-05-2001;

* het oprichten van een containerruimte + garage te: Laan van Hoornwijck 29; ingediend: 31-05-2001;

* het plaatsen van een dakopbouw te: Rieteiland 66; ingediend: 05-06-2001;

* het vergroten van een woning d.m.v. 2 dakkapellen (voor- en achterzijde) te: P.C. Boutenslaan 50; ingediend: 05-06-2001;
* het veranderen van een kantoorgebouw te: Visseringlaan 19/23; ingediend: 05-06-2001;

De volgende melding is ontvangen:

* het plaatsen van een schuur te: Dr.H.J. van Mooklaan 12 ingediend: 28-05-2001

.

Verleende kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn verleend:

Per 14 juni 2001:

* Koninginnelaan 19

1 conifeer wegens schaduwwerking en gevaar voor omvallen
* Bunchestraat 27

1 eik, 1 esdoorn, 2 berken, 2 sierappels, 1 sierkers en 2 coniferen wegens schaduwwerking en te forse groei
* Cromvlietkade 11

2 coniferen wegens schaduwwerking


Er moet 6 weken gewacht worden met het kappen i.v.m. de mogelijkheid van aantekenen van bezwaar.

Deze kapvergunningen liggen vanaf de datum van verlening gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, De Bruyn Kopsstraat 4, op werkdagen geopend van 8.30 tot 12.00 uur.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden (personen die zicht op de boom hebben) tegen het verlenen van de kapvergunning een gemotiveerd schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders. Voor nadere informatie kunt u iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur contact opnemen via telefoonnummer 395.92.74

.

Aanvraag kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn aangevraagd:

* Delftweg 24

1 wilg wegens vallende takken op de bovenleiding van tramlijn1 en het opdrukken van de trambaan
het kandalaberen van 2 wilgen en 2 populieren wegens kans op vallende takken op de bovenleiding van tramlijn 1 Aangevraagd door Hoveniersbedrijf Schellingerhout namens de heer Bouma

* Golfterrein Rijswijk

4 populieren, wegens het ontnemen van het zicht op de reclamemast. Er worden 36 hazelaars herplant.
Aangevraagd door Ingenieursbureau BCC bv

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, iedere werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur onder telefoonnummer 395.92.74

Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2001 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.