JOBSREPUBLIC

Schat vertraagt bouw nieuwste supermarkt Dirk van den Broek

Bouw nieuw winkelcentrum Hoofddorp start op 22 juni a.s.

De bouw van het nieuwste winkelproject van Dirk van den Broek - aan het Burgemeester Stamplein in het centrum van Hoofddorp - heeft vertraging ondervonden. Aanleiding hiertoe waren geruchten over de mogelijke aanwezigheid op de bouwplaats van resten van het visserschip 'de Waterwolf'.
Dit schip zou eeuwen geleden zijn vergaan toen de Haarlemmermeer nog niet was ingepolderd. Aan boord ervan zou zich een schat bevinden. Diepgaande onderzoeken van diverse archeologische en maritieme diensten hebben de aanwezigheid hiervan noch bevestigd, noch ontkend. Wel werd vertraging in de bouwplannen opgelopen. Nadat Dirk van den Broek de gemeente toezegde de schat met de gemeente te zullen delen als deze alsnog wordt gevonden, is door de gemeente toestemming verleend tot de start van de bouw.

Het onderhavige project zal naast één van de grootste supermarkten van
Dirk van den Broek met een vloeroppervlak van 2500 m2 en een assortiment
van bijna 20.000 producten plus een zeer uitgebreide versafdeling, ook een Dirck III slijterij en een Dirx drogisterij huisvesten. Met parkeergelegenheid voor bijna 1300 auto's voorziet het jongste project van Dirk van den Broek in de grootste ondergrondse parkeergarage van Nederland. Van daaruit kunnen door middel van 'tapis roulants' en liften, twee winkelverdiepingen worden bereikt. De nieuwe supermarkt luidt voor het winkelconcept van de Samenwerkende Dirk van den Broek Bedrijven een geheel nieuwe fase in, en gaat tot de modernste en best gesorteerde supermarkten van ons land behoren. Het project maakt deel uit van een plan dat door Dirk van den Broek samen met Rodamco wordt ontwikkeld en voorziet in de de realisatie van het nieuwe 'winkelhart' van Hoofddorp. Medio 2003 wordt het hele plan opgeleverd.

Op 22 juni a.s. om 11.00 uur zal het startpunt van de bouwwerk-zaamheden officieel worden ingeluid door de heer G. Görtemöller, Wethouder van Economische Zaken en Grondbedrijf van de gemeente Haarlemmermeer.

den Haag, 13 juni 2001.