Datum: 20010614 locatie: inp/2001/06/14/q003.htm titel: Organisatie eerste MotoRijDag in Nederland url: http://www.autorai.nl/called/nieuws/default.asp?nieuwsItemID=1315 Arnold zegt: AutoRai Autoberichten, index Titelbalk gaf: AutoRai.nl Afzender is:

AutoRai

25-4-2001

Eerste MotoRijDag op donderdag 14 juni 2001

Op donderdag 14 juni a.s. wordt in Nederland de eerste MotoRijDag georganiseerd. Het idee achter de dag is dat er minder files in Nederland zijn op die dag, doordat alle motorrijders de motor nemen.

In Nederland zijn ruim 400.000 motorfietsen. En maar liefst 1,1 miljoen Nederlanders hebben een motorrijbewijs. De MotoRijDag wordt georganiseerd door de afdeling Gemotoriseerde Tweewielers van de RAI Vereniging. Andere Europese landen, zoals Engeland en België, kennen al vergelijkbare initiatieven.

Als ruim 400.000 motorrijders de auto en het openbaar vervoer laten voor wat het is, dan staan er geen files in Nederland en iedereen kan zitten in het openbaar vervoer, aldus Ine Cup, secretaris van de afdeling Gemotoriseerde Tweewielers. We realiseren ons dat dit initiatief de tijd nodig heeft om te groeien, maar ik denk dat het effect ook de eerste keer al groot zal zijn. Op termijn hoopt Cup te komen tot een jaarlijkse, Europese MotoRijDag. De Nederlandse MotoRijDag valt samen met het Engelse initiatief, dat bekend staat als Ride Your Bike To Work. In Engeland is dit jaar het speciale thema: Neem een collega achterop mee naar het werk.

In de komende maanden wordt hard gewerkt aan het bekend maken van de eerste MotoRijDag. Een onderdeel van het initiatief is om ook bekende kamerleden op hun gemotoriseerde tweewieler te laten stappen. Een ander onderdeel van de dag is een soort verborgen camera-actie. Verspreid over het land worden motorrijders gefotografeerd. De gemaakte fotos zijn te bewonderen op 15, 16 en 17 juni tijdens MotoraiLive in Gelredome te Arnhem. En wie zich zelf op de fotos herkent krijgt gratis toegang tot dit gloednieuwe motorbelevingsevenement.