Informatieavond Burgemeester Matsersingel en station Arnhem-Zuid Op 14 juni aanstaande organiseren de gemeente Arnhem en de GEM Schuytgraaf een informatieavond over de herinrichting van de Burgemeester Matsersingel tussen de Hollandweg en de Batavierenweg en over de realisatie van het NS-station Arnhem-Zuid. De informatieavond is van 19.30 tot 22.00 uur in De Kandelaar aan de Den Haagweg 1 in Arnhem. Tijdens de avond worden de eerste ideeën voor de herinrichting van de weg toegelicht en wordt het ontwerp voor het station gepresenteerd.

Toename verkeer
De Burgemeester Matsersingel moeten worden heringericht om de toename van het verkeer te kunnen afwikkelen die ontstaat als de wijk Schuytgraaf is gerealiseerd. Het ontwerpen van de vernieuwde inrichting van de Burgemeester Matsersingel doet de gemeente in nauw overleg met vertegenwoordigers van de wijkplatforms van De Laar en Elderveld, de werkgroep 'S101' en de vereniging 'Geen S101'. Op basis van dit overleg zijn er nu twee voorstellen voor een mogelijke inrichting van de weg ontwikkeld.

Twee voorstellen
Tijdens de informatieavond presenteert de gemeente twee voorstellen door middel van tekeningen en schetsen en met behulp van een aantal driedimensionale beelden zodat de aanwezigen zich goed kunnen voorstellen hoe de situatie is als het ontwerp zou worden gerealiseerd. Daarnaast legt de gemeente deze avond een aantal vragen voor aan de omwonenden zodat zij bij het maken van een keuze ook rekening kunnen houden met hun mening.

NS-Station Arnhem-Zuid
De werkzaamheden aan het NS-station Arnhem-Zuid starten naar verwachting na de zomervakantie. Tijdens de informatieavond licht NS Railinfrabeheer het ontwerp van het station toe en informeren zij de omwonenden over de manier waarop de werkzaamheden zullen worden uitgevoerd.

Disclaimer
Document: Informatieavond Burgemeester Matsersingel en station Arnhem-Zuid