RAI VERENIGING

Volop extra activiteiten tijdens eerste MotoRijDag

Gratis koffie voor motorrijders bij Shell
Volop extra activiteiten tijdens eerste MotoRijDag

De oproep van de RAI Vereniging en de KNMV aan alle Nederlandse motorrijders om op donderdag 14 juni de motor naar het werk te nemen heeft geleid tot leuke reacties bij zowel motorrijders als het bedrijfsleven. De organisatoren hebben veel telefoontjes en e-mails gekregen van motorbezitters, die melden dat zij met collegae hebben afgesproken om samen op de motor naar het werk te gaan. Ook uit de hoek van het bedrijfsleven zijn leuke signalen gekomen. Zo bieden Shell en Safe Motors alle motorrijders op donderdag 14 juni een gratis kopje koffie aan. Daarvoor kunnen de motorrijders afstappen bij één van de 75 Shell-stations langs de wegen met een A-nummer.

De KNMV biedt een aantal leden van de Tweede Kamer en andere genodigden de mogelijkheid om voor hun woon-werkverkeer achterop te stappen bij een KNMV-instructeur. Inmiddels zijn de eerste positieve reacties al binnen. De opstappers krijgen voor de gelegenheid natuurlijk beschermende motorkleding en een helm. De KNMV-instructeurs halen de opstappers thuis op en zetten de gasten af op elk gewenst adres.

Een ander onderdeel van de dag is een soort verborgen camera-actie. Verspreid over het land worden motorrijders gefotografeerd. De gemaakte fotos zijn te bewonderen op 15, 16 en 17 juni tijdens MotoraiLive in Gelredome te Arnhem. En wie zich zelf op de fotos herkent krijgt gratis toegang tot dit gloednieuwe motorbelevingsevenement.

De eerste MotoRijDag in Nederland sluit aan op initiatieven in andere Europese landen, zoals Engeland en België. Het idee achter de dag is dat er minder files staan als alle 400.000 motorbezitters op de motor naar hun werk gaan. Op termijn hopen de organisatoren te komen tot een jaarlijkse, Europese MotoRijDag. De Nederlandse MotoRijDag valt samen met het Engelse initiatief, dat bekend staat als Ride Your Bike To Work. In Engeland is dit jaar het speciale thema: Neem een collega achterop mee naar het werk.

Einde bericht