Gemeente Haarlem

Persbericht

11 juni 2001
Rutger van Oppenraaij
023-5113874

Digikring Haarlem

Ondernemend Werven van de gemeente Haarlem organiseert samen met de Kamer van Koophandel en Syntens ...... op 14 juni een bijeenkomst voor ondernemers in de ICT en Nieuwe Media uit Haarlem en omgeving in het ICT-Centrum aan de Richard Holkade. Wethouder van Economische Zaken, Lia Kroskinski, opent om 16.30uur de bijeenkomst, die een beeld geeft van hoe ICT-ondernemers Haarlem als vestigingsplaats ervaren. Er wordt ook gesproken over de laatste ontwikkelingen op dit gebied. In het discussieforum, geleid door Jaap Sluis van Ondernemend Werven, komen diverse ICT-ondernemers aan het woord, waaronder HansVeldhuizen, oprichter van Nedstat ….

Tijdens de bijeenkomst wordt gezocht naar mogelijkheden voor voortzetting van de Digikring: ......... in welke vorm en in samenwerking met welke partners.

Het initiatief 'Digikring' is oim ICT-bedrijvigheid door de gemeente en andere instanties (Syntens, Kamer van Koophandel) te stimuleren. Er wordt vanuit gegaan dat via (digitale) netwerken kennisoverdracht plaastvindt en daardoor innovatie en succes bevorderd worden. Binnen het Ontwikkelingsprogramma Haarlem zijn ambities geformuleerd op het gebied van zakelijke dienstverlening. ICT wordt gezien als een belangrijke motor daarvan. Binnen de programmalijn 'Facilitering bedrijfsleven' uit zich dat in projecten ter stimulatie van starters en innovatie. Maar ook vanuit het reguliere beleid worden inspanningen geleverd (huisvesting) voor ICT in Haarlem.

Datum: 14 juni 2001, vanaf 16.00 uur
Plaats: Digi Plaza, ICT centrum
Richard Holkade 10 te Haarlem.