Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Collecte

Toestemming is verleend voor een collecte ten bate van de Maag Lever Darmstichting in de week van 17 juni tot en met 23 juni a.s.

Representatie

Een aantal leden van het B en W-college is op 17 juni as. aanwezig bij de eindvoorstelling van het schooljaar 2000/2001 van St. Frans in de theaterzaal van De Nobelaer.

Eindrapportage huisbezoekproject 'Samen is Wijs'

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van de eindrapportage van het huis- bezoekproject "Samen is Wijs". "Samen is wijs" is een regionaal samenwerkingsproject dat is gericht op het voorkomen en verminderen van eenzaamheid en sociaal isolement bij ouderen. Wat betreft het bevorderen van deelname aan activiteiten door die ouderen, die zich in sociaal isolement bevinden dan-wel daarin dreigen te geraken, zal het college nadere voorstellen afwachten in het kader van de evaluatie van de nota ouderenbeleid. Een beoordeling van alle ouderenactiviteiten zal hiertoe plaatsvinden. Het college zal de eindrapportage "Samen is wijs" als ingekomen stuk voorleggen aan de commissie Onderwijs, Welzijn en Sociale Zaken.

Begroting 2002 RIO Regio Breda

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met de concept-begroting 2002 van het Regionaal Indicatie Orgaan (RIO) Regio Breda met een totale exploitatie van f. 4.541.600,=. Ten opzichte van 2001 is dit een stijging van f. 250.000,=, die veroorzaakt wordt door enerzijds de loon- en prijsstijgingen en anderzijds de stijging van het aantal indicatiestellingen. Voorts heeft het college ingestemd met het Etten-Leurse aandeel in de exploitatie van f. 404.414,=. Ten opzichte van 2001 is dit een stijging van f. 28.896,=, die relatief hoger is dan de totale stijging van de RIO-begroting. Dit wordt veroorzaakt door een sterkere stijging van het aantal inwoners en aantal 65-plussers in de gemeente Etten-Leur ten opzichte van het gemiddelde van het hele werkgebied.

Aanleg fietsverkeersvoorzieningen

Burgemeester en wethouders zijn akkoord gegaan om een doorsteek voor fietsers aan te leg-gen tussen het Brabantpark en het zwembadcomplex.
Voorts heeft het college ingestemd om van het enkelbereden fietspad langs de zuidzijde van de Bredaseweg tussen de rotondes Anna van Berchemlaan-Rode Poort en Schoonhout-Couperuslaan een dubbelbereden fietspad te maken.
De kosten voor de uitvoering van bovenstaande maatregelen worden geraamd op 25.000,= inclusief BTW, voorbereidings- en toezichtkosten. De effecten van deze verkeersvoorzienin-gen op het fietsgedrag zullen op termijn bekeken worden.