Horses of the Dutch



Birgitt van der Eijken stopt als bondscoach

Birgitt van der Eijken heeft met onmiddellijke ingang haar functie als Bondscoach Dressuur Ponys neergelegd. Zij heeft dit besluit genomen op grond van persoonlijke redenen.

De Begeleidingscommissie EK-ponys heeft Adriaan Hamoen bereid gevonden als aanspreekpunt te fungeren voor de ponyruiters en hun ouders/begeleiders tijdens het Europees Kampioenschap en de nog resterende selectieperiode. Adriaan Hamoen is de chef déquipe van de ponycombinaties die naar het EK afreizen. Het Europees Kampioenschap Ponys vindt plaats van 23- 29 juli in het Spaanse Vejer de la Frontera.

De Begeleidingscommissie heeft tevens, afgaande op de informatie die momenteel voor handen is, besloten om de samenstelling van de EK-selectiegroep Dressuur 2001 terug te brengen tot de volgende combinaties:

Ashley Biesmans Basalt
Linda Drevijn - Nadirs Gigolo
Kristel Frencken Spooky
Iris Mensink Pepper
Inge Verbeek Hogewalds Sultan en Cupkeshof Winobert
Andrea Villaverde Condor en Palermo

Uit deze groep zal de Begeleidingscommissie het team kiezen dat bij de NHS wordt voorgedragen voor uitzending naar het Europees Kampioenschap Ponys. In het kader van de EK-selectie staan er nog drie activiteiten op het programma. Dit zijn de finale van de Harley World Dressage Trophy tijdens Champion Gelderland te Arnhem (donderdag 28 juni) en twee proefgerichte clinics verzorgd door O-jurylid Jan Peeters.

De NHS wil Birgitt hartelijk danken voor haar inzet als bondscoach voor de ponyruiters de afgelopen periode.



©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer