Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van donderdagmiddag
17:00 donderdag 14 juni 2001

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Vanaf 19.00 uur worden de persberichten van politie Drenthe en het persalarm verzorgt door Roel Hallink, 06 - 51 528 156

Bromfietser gewond

KLAZIENAVEEN. Een 16 jr. jongen uit Zwartemeer raakte donderdagmorgen gewond bij een aanrijding op de kruising van de Lange Spruitstraat met de Loperstraat in Klazienaveen. De jongen reed op een bromfiets. Hij verleende geen voorrang aan een van rechts komende auto bestuurd door een 67 jr. inwoner van Klazienaveen. De jongen werd met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.


*
Vogels gestolen

NIEUW AMSTERDAM. Een bewoner van de Wijkstraat in Nieuw Amsterdam is vijf parkieten kwijt met een waarde van ongeveer f. 1500,-. In de nacht van maandag op dinsdag werden de vogels gestolen uit een volière achter de woning van de man.

NIEUW BUINEN. In de nacht van woensdag op donderdag werden in Nieuw Buinen ongeveer 20 kanaries gestolen. Deze vogels zaten in een volière achter een woning aan de Dwarskade. Een slot op de deur van de volière werd geforceerd. De waarde van deze vogels wordt geschat op ongeveer f. 2250,-.


*
Zakkenrollers

EMMEN. In Emmen waren donderdag zakkenrollers actief. In een restaurant aan het Mondriaanplein werd uit een tas een portemonnee gestolen. De eigenaresse zat aan een tafel en had de tas naast haar neergezet. Zonder dat ze iets merkte werd de portemonnee uit haar tas gepakt. In de dierentuin raakte een bezoekster eveneens haar portemonnee kwijt. Onder het wandelen werd deze uit haar rugzak gestolen. De vrouw heeft daarvan niets gemerkt.


*
Oplichting

De politie waarschuwt voor personen die onder een naam van een niet bestaande uitgeverij bedrijven per fax een nota stuurt voor het plaatsen van advertenties. Ze doen dit onder de naam van uitgeverij De Scheldt uit Terneuzen. Onderzoek heeft aangetoond dat dit bedrijf niet bestaat. Wel is in Terneuzen uitgeverij De Schelde gevestigd. Dit bedrijf heeft echter niets met deze praktijken te maken. Vaak belt eerst iemand op met de mededeling dat er een fax onderweg is.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe