ONCE

Internationale O.N.C.E prijs beloont innovatie voor blinden

A A N K O N D I G I N G

T.a.v. de redactie

Voor tweede keer uitgeloofd
INTERNATIONALE PRIJS BELOONT INNOVATIEVE TECHNOLOGIE TEN BEHOEVE VAN

BLINDEN EN SLECHTZIENDEN

Madrid, 14 juni 2001 - Voor de tweede keer wordt de internationale ONCE-prijs uitgeloofd voor innovatieve technologieën die de kwaliteit van leven van blinden en slechtzienden verbeteren. De prijs draagt de naam van de Spaanse Organisatie voor Blinden, Organización Nacional de Ciegos Españoles (O.N.C.E), 's werelds grootste non-profit organisatie voor blinden en visueel gehandicapten.

ONCE stelt zich als doel blinden en slechtzienden de kans te geven volledig te integreren in de samenleving. Het doel van de prijs is het belonen en aanmoedigen van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van computers, telecommunicatie en biotechnologie die de algehele kwaliteit van leven bevorderen en gelijke kansen creëren.

De eerste ONCE-prijzen zijn in 1998 toegekend aan onderzoekers van de Universiteiten van Glasgow, Harvard en Oxford Brookes. De winnaars waren onderzoekers uit Glasgow, die met behulp van interactieve, visuele en computer gestuurde representaties, een systeem hebben ontwikkeld dat ervoor zorgt dat blinden en slechtzienden door het gebruik van die representaties grafieken en tabellen beter kunnen bestuderen en gebruiken.

De totale waarde van de uit te keren prijzen is ongeveer 300.000 Euro, verdeeld over de eerste prijs ter waarde van ruim 180.000 Euro en de tweede en derde prijs ter waarde van ongeveer 60.000 Euro. Projecten kunnen worden ingezonden tot en met 31 december 2001. De winnaars zullen voor 30 juni 2002 bekend worden gemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Mevrouw J.A.E. Bakker, Burson-Marsteller
Telefoonnummer: 070 362 48 61

Meer informatie is tevens beschikbaar op: www.once.es link: II Premios Internacionales, O.N.C.E. de Ayudas a I+D en Tecnolog¡as para Ciegos

Beschikbare achtergrondinformatie is onder meer:
- criteria en voorwaarden voor in te dienen projecten
- beschrijving van de winnende projecten uit 1998
15 jun 01 16:20