Het Poëziecircus presenteert:



Een zwoele zomeravond met zeven exotische podiumdichters, muzikanten en cabaretiers

Op vrijdagavond 15 juni om 20:30 uur treedt het Poëziecircus op in Cultureel Centrum Parnassos, te Utrecht. Op het podium zullen zeven internationale dichters, cabaretiers en muzikanten de zomer inluiden. Het Poëziecircus zal een gevarieerd programma neerzetten met een interactie tussen verschillende podiumkunsten. We blazen het stof van de poëzie en halen de lijken uit de kast met jonge, vernieuwende podiumtijgers.

Voor de dichter Fredoen Valianpour - geboren in Iran - is het verband tussen een DNA-molecule en poëzie zonneklaar. De vier componenten van het DNA leiden tot ontzettend veel verschillende kleuren, smaken en vormen en dat is precies wat je in poëzie ook doet met zesentwintig letters. Als je beseft dat het DNA met slechts vier elementen een variëteit aan kleuren, smaken, geuren en vormen weet te creëren, dan is de poëzie tot ontelbaar veel meer in staat. Fredoen bewijst het. De Amsterdamse dichteres Florence Tonk schroomt niet haar toehoorders te laten zoeken naar een tweede laag die subtiel is verpakt in transparante beelden en ongekunstelde taal. Zangeres Irene Annink gaat na een glansrijke carrière in Nederland (waarin zij in het voorprogramma van De Dijk speelde) de passie in Zuid-Amerika zoeken. Het poëziecircus heeft de eer haar allerlaatste optreden in ons land te mogen verzorgen. Onder begeleiding van djembé-speler Alberto Velasco en zanger Joris Gilberts vertolkt zij de hoogtepunten uit haar veelzijdige repertoire; van rauwe rock tot zwoele latin. De Utrechtse dichter Abdel Malik Elfarissi - geboren uit Marokkaanse ouders - slaat een brug tussen culturen en generaties. Als winnaar van de El-Hizjra Publieksprijs heeft hij de weg naar de podiumpoëzie gevonden. Arjan Witte, bekend van dichtbundel Kikkerbloed en de roman Rode Zeep, geeft in zijn surrealistische gedichten een forse draai aan de werkelijkheid. Momenteel werkt hij aan een gedichtencyclus over skeletten.

Singer-songwriter Tim Driessen en pianist Niels Roossen speelden een tijdlang samen in de Engelstalige, experimentele rockband Nimf. Tim pleit voor directheid en openheid en dat gaat volgens hem het beste in je eigen taal. Hij reflecteert de maatschappij in zijn muzikale spiegel op ongehoorde wijze. Cabaretier en U-popcolumnist Bernhard Christiansen heeft zich ten doel gesteld al te vrolijke mensen in de triestheid en al te trieste mensen in de lichtheid van het bestaan in te wijden. De cabaretier vergroot menselijke karakteristieken op filosofische, bijna poëtische wijze tot het absurde. Hij geeft een lezing over de vruchten die een lang werkleven afwerpt en hij zal wat didactische literatuur en handleidingen onder het voetlicht brengen. En wie weet, volgt er een verrassende climax.

Datum en tijd: vrijdag 15 juni 2001; aanvang 20:30 uur. 12,50/10,-

Locatie: Cultureel Centrum Parnassos, Kruisstraat 201, Utrecht, tel. 030-2538448

www.poeziecircus.nl

PR:
Michaël Stoker, 06 22 49 22 83/ ignarus@wxs.nl

Algemene Coördinatie:

Gina van den Berg: 030-6065574 of 06-24526623

Reserveren van kaarten:

Gina van den Berg, tel. 030-6065574 of Alexis van Erp, tel. 030-2317864/030-6065578

Beantwoord mail met tekst UNSUBSCRIBE om van de maillijst verwijderd te worden