Gemeente Zwolle

Gemeente start proef met nieuwe plaszuil

Datum uitgave: 15-06-2001

Onderwerp: Openbare orde en veiligheid

Op donderdag 14 juni heeft de gemeente op de Nieuwe Markt een nieuwe plaszuil geplaatst. Deze plaszuil is door het Zwolse bedrijf Delta Products & Sports in nauw overleg met de gemeente Zwolle ontwikkeld.

Sinds medio 1999 staan er op diverse plekken in de binnenstad van Zwolle plaszuilen. Deze zijn bedoeld om het wildplassen op straat en de daaruit voortvloeiende overlast tegen te gaan. In juni 2000 is een evaluatie uitgevoerd. Hierbij waren politie, horeca, de winkeliersvereniging Citycentrum en bewoners van de binnenstad betrokken. Uit deze evaluatie bleek dat het principe van de plaszuilen door een ieder van harte ondersteund werd, maar dat men niet te spreken was over het uiterlijk van de plaszuilen.
De gemeente besloot daarop het gebruik van plaszuilen te continueren, maar wel uit te zien naar een ander model. Het model dat nu is geplaatst is een prototype. Het bedrijf Delta Products & Sports heeft dit ontwikkeld in nauw overleg met de afdeling Wijkbeheer van de gemeente Zwolle. De nieuwe plaszuil is minder massief dan het vorige model en heeft een futuristisch uiterlijk.
Indien dit model bevalt zal het op termijn op meerdere plekken in de binnenstad worden geplaatst.

Bron: Afd. Communicatie
Datum van 15-06-2001 tot 19-06-2001