PERSBERICHT

BETREFT EK TURKS OLIEWORSTELEN 17 JUNI IN JAAP EDEN AMSTERDAM

bestemd voor redactie algemeen/sport/cultuur/allochtonen verdere info: http://go.to/oilwrestling
of Mohamed el-Fers 020 77 67 608
email: kirkpinar@hotmail.com

TURKS OLIEWORSTELEN BREEKT ALLE RECORDS

Het Europees kampioenschap olieworstelen groeide de afgelopen jaren uit tot het best bezochte allochtoons evenement van Nederland.en de belangrijkste olieworstelwedstrijd van Europa. Dit unieke krachtsportfestival voor de hele familie, de Amsterdam Kirkpinar 2001, heeft op zondag 17 juni 2001 plaats op Sportpark Jaap Eden, Radioweg 64 in Amsterdam Watergraafsmeer.

In 2001 is het de vijfde keer dat de vereniging Türkevi (Turks Huis) i.s.m. MokumTV dit evenement organiseert. De vijfde editie van de Amsterdam Kirkpinar wordt dit jaar een echt Olieworstelfestival. Naast het spectaculaire olieworstelen is er dan ook een fantastisch muzikaal/cultureel programma.

Naar aanleiding van het succes van vorig jaar is dit jaar opnieuw de Mehter (het historische orkest van de Osmaanse sultans) aanwezig. Was het vorig jaar de Ankara-Mehter, dit jaar komt Het Enig Echte Origineel uit Istanbul, de Askeri-Mehter, voor het eerst in haar eeuwenoude bestaan naar Europa!

Dit jaar heeft de Amsterdam Kirkpinar voor het eerts in het Jaap Edencomplex in de Watergraafsmeer aan de rand van Amsterdam plaats. Vorig jaar werden we geconfronteerd met heftige files, veroorzaakt op de Haarlemmerweg. Bij de Jaap Edenhal zullen dit soort situaties minder snel ontstaan. Bovendien is het complex uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer (tramlijn 9, bus 15, 59, 67, 120, 126, 136 of 157. Uitstappen op de Kruislaan / Middenweg of Linnaeusparkweg / Kruislaan). Komt men met de auto, dan is er volop parkeergelegenheid en bovendien hoeft men niet te betalen om te parkeren in dit gebied.

We hopen ook dit jaar te mogen rekenen op ondersteuning van uw aandacht in de media. Het EK olieworstelen is een festival dat zijn weerga niet kent! We hopen u dan ook te mogen begroeten op zondag 17 juni a.s. in sportcomplex Jaap Eden. Het zal een bijzondere dag worden.

Met vriendelijke groet,
Mohamed el-Fers
(Turks Huis Amsterdam)