PERSBERICHT
7 juni 2001

Vader in een Ferrari en Mini-recordpoging
Volop vaderdag in Autotron Rosmalen

Vaderdag 2001 op 17 juni aanstaande krijgt bij Autotron Rosmalen een Italiaans tintje. Want alleen vaders kunnen op deze dag met hun kind of kinderen op de foto in een echte Ferrari 328 GTS. In samenwerking met MyCom wordt aan 200 vaders de mogelijkheid geboden om plaats te nemen achter het stuur van dit Italiaanse raspaard en zo op de foto te gaan.

De Ferrari 328 GTS is met name bekend door de Amerikaanse TV-serie Magnum, waarin acteur Tom Selleck een eigenwijze detective speelde die een soortgelijke Ferrari als vervoermiddel gebruikte. Net als in de serie is de Ferrari bij Autotron rood én voorzien van een open dak.

Digitale foto
In samenwerking met computerwinkel-keten MyCom zal er van 200 vaders een foto gemaakt worden in 'hun' vervoermiddel. Deze is speciaal voor deze gelegenheid in een aparte opstelling neergezet, zodat de auto, maar vooral vader, goed op de foto zullen komen. Van de digitaal gemaakte foto zal ter plekke een afdruk gemaakt worden, waardoor de foto direct mee naar huis genomen kan worden. Voor diegenen die de foto niet origineel genoeg vinden, zijn er in de shop van het museum diverse aanbiedingen voor vader zoals parfum of een horloge, natuurlijk van bekende automerken.

Ferrari 328 GTS
De Ferrari bij Autotron, overigens één van de twee Ferrari's die bij Autotron te zien zijn, is gebouwd in 1986. De auto heeft een topsnelheid van zo'n 263 kilometer per uur door zijn 3.2 liter V8 motor. Zijn echte snelheid wordt bewezen door in 6,4 seconden van 0 tot 100 km/u te accelereren.

Minirecordpoging
Naast de Vaderdag-Ferrari-foto zal Autotron op zondag het decor zijn voor de Mini-recordpoging 2001. Meer dan 700 Mini's uit verschillende Europese landen zullen in de loop van de dag vanuit Drimmelen naar Rosmalen rijden en daarmee de 's werelds grootste Mini-file veroorzaken. Als deze poging slaagt, zal het record opgenomen worden in het Guiness Book of Records. Halverwege de middag zullen de eerste van de meer dan 700 Mini's te zien zijn op de parkeerterreinen van Autotron. De poging is tevens bedoeld om geld bijeen te zamelen voor het goede doel, de Stichting Valscherm. Zij zetten zich in voor mensen met de zeldzame progressieve spierziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose.

Autotron Rosmalen
Autotron Rosmalen is op vaderdag geopend van 10 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar bedraagt de toegang fl. 17,50 en voor volwassenen fl. 21,50. Naast het automuseum AutoDome is er voor kinderen het autopretpark met verschillende attracties. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf hun rijbewijs halen. Autotron is makkelijk te vinden aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen door de ANWB-borden te volgen.