Politiebericht Groningen: Diverse 17-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 17 juni 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: drie aanhoudingen na schietincident
De politie kreeg zaterdagavond een melding van een buurtcentrum aan de Jaltadaheerd dat er onenigheid was tussen een groep bezoekers van feest in het centrum. Op weg naar het centrum werd er gebeld dat er buiten het centrum geschoten zou zijn. Ter plaatse kregen de agenten een signalement van de mogelijke schutter en in nabijgelegen bossages werden drie mannen aangetroffen waarvan een 27-jarige man uit Groningen voldeed aan de omschrijving. De twee andere mannen, 31 en 32 jaar uit Groningen, werden ook aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij het incident. Een politiehond vond dicht bij de plaats waar de mannen stonden een vuurwapen. De aangehouden verdachten zitten vast voor nader verhoor en onderzoek. De politie wil graag in contact komen met getuigen van het incident, zij kunnen bellen met 0900 - 8844.

Groningen: fietser gewond bij aanrijding
Bij het oversteken van de Oosterhamrikbaan zag een 33-jarige fietser uit Groningen zaterdagnacht een uit de richting van Lewenborg komende taxi over het hoofd. De fietser stond op de Oosterhamrikkade naast een andere taxi die wachtte om over te steken. Nadat een taxi uit de richting van het centrum het kruispunt was gepasseerd stak de fietser over en werd aangereden door een 22-jarige taxichauffeur uit Groningen. De fietser belandde via de motorkap op het wegdek. Hij werd met armletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Haren: vernielingen bij de Hortus
Op het terrein van de Hortus aan de Kerklaan in Haren werd zaterdagochtend gezien dat er vernielingen waren aangericht. Aan de Rijkststraatwegkant was een ruit van een toegangsdeur ingegooid en op het terrein waren de ruiten van een broeikastje vernield. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Groningen: overlastveroorzaker moet nog zitten
Een 19-jarige man uit Groningen die zaterdagnacht met een groepje mannen die zich baldadig gedroegen in een portiek aan de Grote Markt stond weigerde daar weg te gaan. Na sommatie van agenten om zich te verwijderen voldeed hij niet aan het bevel en werd uiteindelijk aangehouden. Op het bureau bleek de man nog een gevangenisstraf van 42 dagen tegoed te hebben. Hij is overgedragen aan justitie voor het uitzitten van de straf.

Groningen: drie autos opengebroken
In de Neptunusstraat en de Venuslaan bleken zaterdagnacht drie autos te zijn opengebroken. Twee autoruiten werden ingegooid met een baksteen. Een getuige werd wakker toen hij een knal hoorde en een man bij een van de autos zag staan. Onduidelijk is of er uit de autos iets is weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: bromfietser onder invloed
Agenten zagen zaterdagavond op de Rijksweg in Groningen een 23-jarige man uit t Zandt op zijn brommer rijden zonder een geldig verzekeringsplaatje. Hij werd aan de kant gezet en moest vanwege een alcohollucht blazen op de alcoholtester (1.1 promille).De brommer bleek niet verzekerd en met de nodige processen-verbaal en een dagvaarding kon de man weer gaan.

Groningen: fietsendief gepakt
Op aanwijzen van een klant achtervolgde winkelpersoneel van een supermarkt aan de Oosterhamriklaan zaterdagochtend een 30-jarige man uit Groningen die een fiets voor de zaak wegnam. De man liep met de fiets op zijn rug en gooide op een gegeven moment met zand en stenen naar de achtervolgers. De gewaarschuwde politie kon de man in de Molukkenstraat aanhouden. Hij zit vast voor nader onderzoek.

Berichten uit de regio komen in de loop van de ochtend Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844