Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 17-06-2001 Mediaberichten 16 en 17 juni / 13.30 uur

BLERICK: Dode man blijkt te zijn neergeschoten

BLERICK Sectie op het stoffelijk overschot van de 28-jarige man die afgelopen vrijdag in Blerick werd gevonden op de Tweede Römerweg, heeft uitgewezen dat hij door schoten om het leven is gebracht. De sectie werd zaterdagmiddag verricht door het Nederlands Forensich Instituut in Rijswijk. De politie wil in het belang van het onderzoek geen verdere details bekend maken. De officier van Justitie in Roermond heeft het lichaam vrij gegeven en ter beschikking van de familie gesteld.

Het rechercheonderzoek richt zich nu vooral op buurtonderzoek rond de woning van het slachtoffer in Blerick en op de vindplaats van het lichaam. Tot nu toe zijn er, ondanks meerdere getuigenoproepen, nog geen tips binnengekomen.

NAPOLEONSWEG: 283 Bekeuringen wegens te hard rijden

NAPOLEONSWEG Bij een snelheidscontrole op de Napoleonsweg in Baarlo heeft de politie zaterdagmorgen 283 weggebruikers bekeurd omdat ze harder bleken te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. In totaal werd van 2.112 voertuigen de snelheid gemeten: de hoogste snelheid bedroeg 91 km/u.

VENLO: Gewonde bij botsing tussen twee bromfietsers

VENLO Bij een botsing tussen twee bromfietsers is kort voor half twee in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige man uit Blerick gewond geraakt. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Venlo en daarin opgenomen.

Het ongeluk gebeurde op het fietspad van de Eindhovenseweg op de Maasbrug (Venlose zijde) door nog onbekende oorzaak. Twee bromfietsers, die elkaar tegemoet reden, kwamen met elkaar in botsing. De Blericknaar raakte gewond; de tegenpartij, een 22-jarige man, eveneens uit Blerick, bleef ongedeerd.

HERTEN: Motorrijder gewond bij verkeersongeval

HERTEN Bij een verkeersongeval op de Maastrichterweg is zaterdagmorgen kort na zes uur een 40-jarige motorrijder uit Roermond gewond geraakt. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Roermond en daarin opgenomen.

Het ongeval gebeurde toen de motorrijder te laat bemerkte dat een voor hem rijdende 20-jarige automobilist uit Beek links af wilde slaan en vervolgens achter op de personenauto botste.

WEERT: Automobiliste gewond bij verkeersongeval

WEERT Bij een verkeersongeval op de A2 ter hoogte van de afrit Boshoven is zaterdagmiddag kort na twee uur een 25-jarige automobiliste uit Waalwijk gewond geraakt. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en is daarin opgenomen.

Het ongeval gebeurde toen de vrouw door nog onbekende oorzaak in de vangrail terecht kwam. Daarna verloor zij de macht over het stuur en sloeg over de kop. Daarbij raakte zij nog een vrachtauto met aanhangwagen, bestuurd door een 35-jarige man uit Eindhoven. Deze vrachtauto was een zogeheten auto-transporter: een van de nieuwe autos op de aanhangwagen raakte beschadigd.

STRAMPROY: Automobiliste gewond bij verkeersongeval

STRAMPROY Bij een verkeersongeval op de Julianastraat is zaterdagavond kort voor half zeven een 18-jarige automobiliste uit Stramproy gewond geraakt. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Weert en is daarin opgenomen.

Het ongeval gebeurde toen de vrouw in een bocht de macht over het stuur verloor en van de weg raakte. Vervolgens botste ze tegen een lichtmast en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De brandweer moest er aan te pas komen om het beknelde slachtoffer uit haar auto te bevrijden.

HAELEN: Automobilist gewond bij verkeersongeval

HAELEN Bij een verkeersongeval op de Napoleonsweg is in de nacht van zaterdag op zondag, kort na middernacht, een 36-jarige automobilist uit Blerick gewond geraakt. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Roermond en daarin opgenomen.

Het ongeval gebeurde toen de Blerickse automobilist vanuit zuidelijke richting de spoorwegovergang in de Napoleonsweg passeerde en door nog onbekende oorzaak op de linker weghelft terecht kwam. Daar kwam hij in botsting met een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 47-jarige vrouw uit Ell. De vrouw bleef ongedeerd. Na de botsing kwam de Blericknaar rechts van de weg terecht en botste tegen een woning, een geparkeerde auto en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een muurtje. De politie vermoedt dat het ongeval te wijten is aan hoge snelheid.

HEIJEN: Twee krattendieven aangehouden

HEIJEN De politie heeft zaterdagmorgen twee inwoners van Gennep, 20 en 24 jaar oud, aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht in de afgelopen weken meerdere keren bij een drankengroothandel in Heijen in totaal ongeveer 18 kratten lege flessen te hebben gestolen. De kratten werden vervolgens weer ingeleverd bij supermarkten in de regio. Per ingeleverde krat kreeg het duo op deze wijze achttien gulden. Het geld werd volgens hun verklaring gebruikt om voor een van hen drugs te kopen.

ROERMOND: Getuige houdt straatrover aan

ROERMOND Een oplettende en doortastende 48-jarige Roermondenaar heeft zaterdagmiddag rond het middaguur een 18-jarige jongen aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht een 78-jarige vrouw uit Roermond van haar portemonnee te hebben beroofd.

De vrouw wilde haar in de Hanegats geparkeerde fiets pakken, toen de jongen haar voorbij liep, haar portemonnee uit haar handen griste en er vervolgens vandoor ging. Omdat de vrouw luidkeels om hulp begon te roepen, reageerde de getuige door achter de jongen aan te gaan, waarbij het hem uiteindelijk lukte deze in de Voorstad Sint Jacob in te halen en in de kraag te grijpen. Daar werd de verdachte overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De jongeman, afkomstig uit het Poolse Ztotorya, is ingesloten. Hij zal worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De vrouw heeft de inhoud van haar portemonnee, enkele tientallen guldens, weer terug; de overvaller bleek het geld in zijn jaszak te hebben gestoken. De portemonnee is nog zoek.