Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 12.15 uur
Vernielzuchtige jongeren

NIEUWEGEIN De bewoner en enige bezoekers van een woning aan de Marimbalaan hebben zondagmorgen vier vernielzuchtige jongens aangehouden.

Op de Marimbalaan was een feestje gaande toen de bewoner omstreeks kwart voor twee buiten een vreemd geluid hoorde. Toen hij ging kijken zag hij dat drie jongens stenen gooiden in de richting van verschillende woningen.

Met een aantal gasten is de man achter de jongens aangerend, met de bedoeling om de knapen aan te houden. Na een korte zoekactie troffen zij de drie jongens in de bossage aan de Symphonielaan.

De knapen, respectievelijk 14, 15- en 16 jaar oud en afkomstig uit Utrecht en Nieuwegein, werden aan de inmiddels ter plaatse gekomen politie overgedragen. Na verhoor zijn de ouders in kennis gesteld en mochten de drie, na een flinke reprimande, weer huiswaarts.

Bij de politie zijn nog geen aangiften binnengekomen, omtrent vernieling van ruiten van woningen.

Vernieling winkelruit heterdaad

IJSSELSTEIN Zondagmorgen heeft de politie op de Kloosterstraat een man op heterdaad betrapt bij het vernielen van een winkelruit

In verband met het toezicht horeca bevonden de agenten zich omstreeks kwart over vier op de kruising Voorstraat met de Weidestraat, toen zij plotseling een doffe klap hoorden uit de richting van de Kasteellaan.

Op de hoek van de Utrechtsestraat en de Kasteellaan zagen en hoorden de agenten het alarm van een kledingwinkel afgaan. Nog net zagen zij dat een man hard wegrende in de richting van de brug op de Kasteellaan. Na een korte sprint konden de agenten de verdachte, een 19-jarige man uit IJsselstein, aanhouden.

De man verklaarde later aan de politie teleurgesteld te zijn over de resultaten van een zaalvoetbaltoernooi, reden voor hem om een harde klap tegen de etalageruit te geven. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal voor vernieling weer heengezonden.