Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord
Snelheidscontrole met lasergun

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG Op de Westsingel en de Bisschopsweg heeft de politie tussen 09.00-10.30 uur gecontroleerd op snelheid met behulp van de lasergun. Regelmatig controleren op deze plekken blijkt vruchten af te werpen. Het resultaat van de controle stemde dan ook tot tevredenheid. Er werd geen enkele snelheidsovertreding geconstateerd.

Rijden onder invloed

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG Op zaterdagavond heeft de politie een 28-jarige man uit Bunschoten/Spakenburg aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De man werd op de Witte de Withstraat door surveillerende agenten gestopt.

Na een ademanalyse op het bureau bleek de man met 0,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben gereden. De man kreeg een bekeuring van 410,- en een rijverbod van 2 uur.

Controle verkeersregels

SOEST Op de Molenstraat en de Parallelweg heeft de politie op zaterdagmiddag tussen 16.30 17.00 uur gecontroleerd op de handhaving van verkeersregels. Zeven bestuurders kregen een bekeuring voor het niet volgen van de verplichte rijrichting en een bestuurder stond stil op een plek waar een verbod is op stilstaan met een voertuig. Twee brommerrijders kregen een bekeuring voor het rijden zonder helm.

Rijden onder invloed

SOEST Op zaterdagavond heeft de politie een 30-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De man was op de Soesterbergsestraat onderuit gegaan met zijn bromfiets. Nadat de man in ziekenhuis De Lichtenberg was behandeld aan een gebroken sleutelbeen, werd hij aangehouden.

Op het bureau bleek uit de analyse dat de man met 1,55 promille alcohol in zijn bloed had gereden. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.