RAI VERENIGING

MotoraiLive werd een waar motor- en scooterfeest

De eerste MotoraiLive is in de afgelopen drie dagen bezocht door ruim 25.000 mensen. Uit de reacties van de bezoekers en de deelnemers wordt duidelijk dat de MotoraiLIve zeer in de smaak is gevallen. Het samengaan van tentoonstelling en (buiten)activiteiten wordt algemeen gezien als een prima combinatie. De organisator, Stichting Nationale Motordagen, zal in de komende periode alle reacties verzamelen, alvorens een besluit te nemen over de tweede editie van MotoraiLive in Gelredome in Arnhem.

Geslaagd concept
Als één ding is duidelijk geworden in de afgelopen drie dagen, dan is het wel dat er ruimte in Nederland is voor belevingsevenementen zoals de MotoraiLive, aldus Pieter Cramer, voorzitter van de Stichting Nationale Motordagen. Bezoekers willen zich graag breed oriënteren op het aanbod van motoren en brom-scooters. En vervolgens willen ze graag de sleuteltjes in het contactslot omdraaien voor het echte gevoel, constateert Cramer. Alle dagen stond er een behoorlijke rij bij de scooter testbaan en bij het testcircuit van de motoren. Ook van het aanbod om begeleid op een motor te stappen en buiten het terrein van Gelredome een langere proefrit te maken is door meerdere honderden bezoekers gebruik gemaakt.

Stunts en demonstraties favoriet
De stunt en demonstratieprogrammas konden alle dagen op veel kijkers en veel applaus rekenen. Wheelys, een enkele burn-out, menselijke pyramides en voorbeelden van veilig rijgedrag, het was er allemaal. Maar ook loopings met crossmotorfietsen, steile wand rijden en demonstraties van het trialrijden.

De toppers uit het muziekprogramma waren Birgit, Jan Akkerman en de Engelse formatie L.A. Doors. In de dagelijkse veiligheidsquiz zijn complete motorfietsen en scooters uitgereikt.

Bezoekersenquête
Uit de bezoekersenquête komt een vrij eenduidig beeld: iedereen vindt het buiten gedeelte van MotoraiLive zeer geslaagd. Dat blijkt ook uit de gemiddelde bezoekduur, ruim 4 uur bleven de bezoekers op de MotoraiLive.
Enkele andere opvallende gegevens uit de voorlopige resultaten van de bezoekersenquêtes: er kwamen opvallend veel jonge mensen als je het vergelijkt met de MotoRAI in Amsterdam. Een ander duidelijk verschil met de MotoRAI: er kwamen duidelijk meer gezinnen naar Arnhem.

Einde bericht