Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 14.30 uur
Automobilist rijdt onder invloed door bushokje

AMERSFOORT Zondagmorgen is de bestuurder van een auto onder invloed door een bushokje en de struiken gereden en vervolgens op zijn kant tot stilstand gekomen.

Omstreeks één uur reed een automobilist, 20 jaar en afkomstig uit Soest, over de Barchman Wuytierslaan komende uit de richting van het Station. Omdat de man onder invloed van alcohol verkeerde, had hij zijn auto niet volledig onder controle

Hierdoor raakte hij van de weg en reed dwars door een bushokje de struiken in. Uiteindelijk kantelde de auto en kwam tot stilstand op het fietspad van de Wuytierslaan. Een geparkeerde auto raakte beschadigd, doordat een deel van het bushokje op deze auto viel.

Een eerste blaastest wees uit dat de man teveel gedronken had. In verband met mogelijke verwondingen, werd het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het Lichtenberg Ziekenhuis. Daar is door een arts bloed van hem afgenomen.

Na behandeling in het ziekenhuis is de man op het bureau nader gehoord. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur is de man heengezonden. Het voertuig van de verdachte raakte zwaar beschadigd en is door een takelbedrijf afgevoerd.

Niet dragen veiligheidsriem leidt tot aanhouding

AMERSFOORT Zaterdagavond heeft het niet dragen van een veiligheidsgordel geleid tot aanhouding en het moeten betalen van twee nog openstaande vonnissen.

Omstreeks zes uur zagen surveillerende agenten dat een automobiliste, 25 jaar en afkomstig uit Amersfoort, met haar auto over de Amsterdamseweg reed en dat zij geen gordel droeg. Na de staande houding bleek dat de vrouw nog twee vonnissen open had staan.

De Amersfoortse is aangehouden en overgebracht naar het bureau, teneinde een betalingsregeling te treffen. Een vriend bleek de reddende engel, hij voldeed de twee boetes, waarna de verdachte met een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel weer huiswaarts mocht.

Man beroofd

AMERSFOORT Zaterdagmorgen is een man op de Zangvogelweg door twee onbekend gebleven daders beroofd van enkele goederen afkomstig uit zijn aktetas.

Omstreeks twee uur liep de man, een 34-jarige inwoner uit Amersfoort, van het station over de Zandvogelweg in de richting van de Albatrosstraat. Plotseling kwamen er twee jongens naast hem lopen, die hem met een smoes aan de praat hielden.

Onderwijl griste één van de twee daders een aantal goederen uit zijn aktetas, waaronder een zonnebril en zijn portefeuille met inhoud. In eerste instantie wilden de daders zijn gehele aktetas wegnemen, echter het slachtoffer liet dat niet toe en hield zijn tas stevig vast. Dit ondanks de bedreigingen die door de daders in zijn richting werden gemaakt.

Het slachtoffer kon de politie het navolgende signalement van de daders geven. Dader 1 : Leeftijd tussen de 15 en 18 jaar, lengte ongeveer 1,65 meter, getinte huidskleur, smal gezicht, kort krullend haar met veel gel erin. Hij droeg een zwarte broek en een korte zwarte blouse. Dader 2 : Leeftijd tussen de 18 en 25 jaar, lengte ongeveer
1,80 meter, fors postuur en een zwarte haardos tot in de nek. Hij droeg een donkerkleurige, driekwart jas.

Eventuele getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de recherche van het district Eemland zuid, telefoon 0900-8844.