Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 17-06-2001 Persbericht district Den Bosch

ONRUSTIG IN BINNENSTAD

Vannacht bij het sluiten van de horeca in de Karrenstraat en Korenbrugstraat is het on-rustig geweest. De politie heeft pepperspray moeten gebruiken om lastige en opdringeri-ge jongeren in het gareel te houden. Omstreeks 4.00 merkten politiemensen dat er ge-vochten werd binnen bij de uitgang van een disco aan de Karrenstraat. Vlak daarna waren er enkele honderden jongeren in de straat, waarvan de helft Marokkanen. Er was een opgefokte sfeer vanwege de vechtpartij in de disco. Politie te paard probeerde beweging in de massa te krijgen, hierbij werden de politiemensen uitgescholden en werd er een glas gegooid. Even verderop in de straat begon toen een vechtpartij tussen twee jongens. De politie haalde ze uit elkaar, een van de twee werd aangehouden. De andere werd met pepperspray bespoten, de jongen verdween daarop in de massa. Omdat de situatie toen erg dreigend werd, namen politiemensen de pepperspray uit voorzorg in de hand. Er werd verschillende keren uit voorzorg in de groep gespoten om afstand te creeren. Nadat de 22-jarige jongen was afgevoerd naar het bureau werd het weer rustig op straat. Even later werd er door enkele jongeren gevochten in de Korenbrugstraat. Een jongen lag met bebloed gezicht op straat. Er konden twee verdachten worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige Bosschenaar en een 21-jarige Vughtenaar. Het slachtoffer, een 18-jarige Amsterdammer, werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

INBRAAK

In een tankstation aan de St. Teunislaan is vannacht ingebroken. Er werd een ruit inge-slagen. Er zijn sigaretten en telefoonkaarten weggenomen. In een bedrijfspand aan het Zuiderkruis is zaterdagochtend ook ingebroken. Er werd een laptop gestolen. Aan het Westeind in Rosmalen werd met een steen een ruit van een kantoorpand inge-gooid. Uit het pand verdwenen computers en monitoren.

AUTO IN BRAND

Aan de Helftheuvelweg is zaterdagavond een auto geheel uitgebrand. De brandweer kwam ter plaatse. Oorzaak onbekend.

DIEFSTAL

Aan de Meerheuvel in Engelen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwarte VW Golf met het kenteken 86-DP-RS gestolen. Aan de Achterstraat in Engelen is zaterdagavond een blauwe VW Jetta met het kenteken YK-80-LN gestolen. Aan de Schout van Herenthalsplein is zaterdagavond een 1-assige aanhangwagen gesto-len.