Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 17-06-2001 2e persbericht 17 juni 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Tas van vrouw afgepakt
Drie jongens van rond de 16 jaar oud hebben zaterdagmiddag om 15.30 uur op de Ten Hagestraat de tas van een 43-jarige Eindhovense vrouw afgepakt. De vrouw zat op een bankje voor de Catharinakerk. Plotseling pakte een jongen haar tas, die zij onder haar arm geklemd had, af. Hij gooide de tas naar een tweede jongen. Zij liepen met nog een derde jongen weg over het Stratumseind. In de tas zaten een gsm, fl. 175,= en enkele bankpasjes.

Helmond: Diefstal uit woning
Uit een woning aan de Van Ommerenstraat zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee verrekijkers, een draagbare radio, en een stereocombinatie gestolen. De dader is via de achtertuin binnengekomen. De woning kon door bouwwerkzaamheden niet goed afgesloten worden.

Geldrop: Vlam in de pan
In een cafetaria aan de Dwarsstraat vatte zondag om 11.30 uur door oververhitting van de frituuroven het frituurvet vlam. Een 52-jarige man uit Geldrop, die daar aan het werken was, probeerde de brand met natte doeken te blussen, maar dat lukte niet. De afzuiging raakte ook in brand. Twee alerte buurtbewoners zagen dat gebeuren en kwamen met drie brandblussers om te blussen. Dat lukte. De 52-jarige man, zijn 21-jarige dochter en de twee buurtbewoners zijn voor onderzoek naar het Annaziekenhuis gegaan. De 52-jarige man had veel rook binnengekregen, maar hij kon weer naar huis, evenals de drie anderen.

Bergeijk: Een spoor van vernielingen
In de nacht van zaterdag op zondag, tussen 2.00 en 6.00 uur, hebben vandalen een spoor van vernielingen aangericht aan geparkeerde autos tussen Bergeijk en Eersel. Bij twee campings zijn zeker 30 autos vernield. Autos zijn op grove wijze bekrast, ruiten zijn ingeslagen, antennes afgebroken, spiegels er af geslagen en er is zelfs een spoiler van een auto afgebroken. De politie van de Kempen komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben. Zij kunnen bellen met 0900 8844.