Persbericht
Serie: ONK
Ronden: 2/6
Datum: 17 juni 2001
Plaats: Oss
Weer: Regenachtig, 20°c
Motocross
Robins verliest leiding in ONK tussenstand!

Oss - Tijdens de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap heeft Erwin Robins de leiding weer af moeten staan. De crosser uit Helmond kwam niet verder dan een zesde en vierde plaats op het mooie circuit van Oss. Ralph Sigmans kende ook een moeilijk weekend met een achttiende plaats in de tweede manche. Jan van Hastenberg komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie door zijn schouderblessure.

Trainingen:
Net als in Berghem liet Erwin in de ochtend training al zien zich lekker te voelen. Met de snelste tijd liet hij enkele fabrieks rijders achter zich. Ralph bleef met een zestiende tijd iets achter bij de verwachtingen.


1e manche
Zowel Erwin als Ralph kende problemen bij de start, omstreeks een vijftiende plaats begon Erwin aan de wedstrijd. Ralph had even in het zand gebeten en kwam als laatste uit de eerste ronden. Als een warm mes door de boter reed de Helmonder zich naar een zesde plaats maar de achterstand op de tweede groep was een seconden of vijf. Ralph was inmiddels al enkele langzamere deelnemers voorbij gestoken maar kwam niet meer in de buurt van punten. Ondanks alle inzet wist Erwin zijn achterstand niet weg te werken, de wedstrijd sloot hij dan ook op deze positie af. "Op sommige stukken van het circuit zag ik de groep van Vromans-Van Drunen-Van Wessel maar ik kon het niet dicht rijden. Als je de start mist en de andere maken geen fouten zit er niet meer in dan een zesde plaats. " sprak de 22-jairge slager na zijn eerste manche.


2e manche
Een betere start zorgde ervoor dat Erwin binnen de top tien de eerste ronden afsloot op het circuit 'De Witte Ruysheuvel'. Ralph kende weer wat oponthoud en werd in de achterhoede opgenomen. Enkele ronden wist de 250cc YAMAHA een plaats je winnen en na een val van Breugelmans bezette Erwin de vierde plaats. Een mooie gevecht met de weer opgekrabbelde Breugelmans begon maar werd in het voordeel van de Nederlander beslist. "De vierde plaats is niet slecht, het enige wat niet goed gaat is de start. Zoals ik de eerste manche al zei is het moeilijk in de top vijf te rijden als je de start mist. De leiding in de tussenstand ben ik kwijt maar de weg is nog lang!" weet Erwin moe maar toch redelijk voldaan. Met een achttiende plaats scoorde Ralph wel punten maar gezien het talent van de crosser uit Bakel had hij meer verdiend.

Volgende race:
De pauze naar de volgende wedstrijd is nu erg kort, volgende week gaat het ONK namelijk weer verder. De wedstrijd wordt dan verreden op het circuit van Harfsen.

Uitslag 250cc/500cc ONK2 Oss:

1e manche

1 S Breugelmans B YAMAHA

2 GJ v Doorn NL VOR

3 O Vromans NL YAMAHA

4 W v Wessel NL Husaberg

5 M v Drunen NL Husaberg

6 E Robins NL YAMAHA


2e manche

1 M v Drunen NL Husaberg

2 W v Wessel NL Husaberg

3 GJ v Doorn NL VOR

4 E Robins NL YAMAHA

5 S Breugelmans B YAMAHA
18 E Robins NL YAMAHA

Tussenstand 250cc/500cc na 2 van 6 de wedstrijden:
1 Marcel van Drunen Nederland Husaberg JM Racing 100
2 Erwin Robins Nederland YAMAHA Team YAMAHA-Sigmans-Vd Laar 97
3 Willie van Wessel Nederland Husaberg JM Racing 80 16 Ralph Sigmans Nederland YAMAHA Team YAMAHA-Sigmans-Vd Laar 35

Door: Steven van Kempen/KEMCO

Photo made by Steven van Kempen from Erwin Robins is copyright free!


KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
THE NETHERLANDS
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
G: +31 (0)6 - 19162608

Web: www.kemcosportspr.nl
E-mail: Meel@kemcosportspr.nl

Don't forget our friends:

-> Jannes Vos

-> Aalster tentenbedrijf Vd Werff

-> Galvin / GTV

-> TvE Sport

-> Sanstra Groep

-> Twin Air Filters

-> Kasteel Waterloo

-> Allers Bedrijfswagens

-> www.hotlap.nl

-> Warenhuis Coppens

-> 2x2 NoppenNieuws

-> Koeman Adviesgroep

-> MotorGazet

-> VG Sports Promotion

-> KNMV