Media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors

17-6-2001; Betreft wedstrijdverslag DUTCH OPEN ONK-wegrace Zolder (België)

JANSSEN OOK IN DE REGEN SUPERIEUR

De Graaf Contracting-Sent Waninge coureur Jarno Janssen doet de afgelopen weken hele goede zaken voor zijn optreden tijdens de EK-races met de Gauloises Dutch TT op zaterdag 30 juni. Nadat hij vorige week in Rijeka zijn eerste EK-overwinning uit zijn racecarrière boekte, deed de Brabander uit het team van Arie Molenaar en Hans Spaan het tijdens de Dutch Open ONK-races op het Belgische circuit van Zolder nog eens even dunnetjes, of liever gezegd DIK over. Met een afgetekende overwinning op een kletsnatte Omloop van Terlaemen, onderstreepte Jay Jay zijn topvorm nog eens door het gehele startveld te declasseren.

Tijdens de trainingen ging het al goed. Ik stond op pole position, 2 seconden los op de 2e man (Van de Lagemaat) en 3 seconden op nummer 3. Maar bij de start ging het even mis. In de 1e bocht kwam ik pas als 14e langs, maar na 3 ronden wist ik op te klimmen tot de 4e plaats. Henk van de Lagemaat lag toen al 5 seconden voor op de groep voor mij, die ik een ronde later al te pakken had. Daarna reed ik in 2 ronden tijd het gat met Van de Lagemaat dicht, om er 3 ronden later meteen 9 seconden vóór te zitten. Op dat moment begon het te regenen kreeg ik uit de pits door dat ik het rustig aan kon doen. In de voorlaatste ronde werd de door slechte weersomstandigheden al van 15 naar 12 ronden ingekorte race nog eens vroegtijdig afgevlagd, maar die overwinning was voor mij , glundert Janssen, die een prima natte generale meemaakte voor de 5e EK-race van dit seizoen, die hij na afloop van de GP-klassen van de Dutch TT rijdt op zaterdag 30 juni.

Ook in de regen zit het goed , vervolgt Janssen terecht in zijn nopjes. Die ervaring had ik dit jaar nog niet, maar ook op een natte baan ben ik in vorm. Het zit goed tussen mijn oren en wat mij aan gaat ben ik klaar voor de TT , besluit Janssen, die het hele weekeinde de Nederlandse 250cc klasse op wel heel overtuigende wijze heeft gedomineerd.

Uitslag 250cc ONK-race ZOLDER:


1. Jarno Janssen, NL, De Graaf Contracting-Sent Waninge Honda; 2. Henk van de Lagemaat, NL, Honda op 8 sec.; 3. Jan Blok, NL, Honda op18 sec.