Persbericht
Serie: ONK
Ronden: 2/6
Datum: 17 juni 2001
Plaats: Oss
Weer: regenachtig, 20°c
Motocross
Antti Pyrhonen kent pechdag tijdens tweede ONK!

Oss - De tweede wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap heeft Antti Pyrhonen maar een manche weten te scoren. Op het circuit van Oss moest hij de eerste manche na enkele ronden te wedstrijd al staken. De tweede manche werd de Fin keurig vijfde. De zege ging naar Erik Eggens die beide manche probleemloos won. Eric Sorby reed in Frankrijk een sterke wedstrijd om zijn nationaal kampioenschap. Met twee tweede plaats liet hij zich weer van de goede kant zien.

Open Nederlands Kampioenschap Oss:
Na een goede start werd Antti in de eerste bocht even opgesloten waardoor hij enkele plaatsen verloor. Op een achtste plaats sloot de Fin de eerste ronden af, de volgende ronden werd een plaats winst geboekt maar toen sloeg het noodlot toe. In de derde ronden gaf de machine de geest. Later bleef het membraam kapot te zijn waardoor de strijd gestaakt moest worden. Gebrand op een goed resultaat vertrok Antti de tweede manche achter Eggens goed maar verloor hij de aansluiting na een foutje. Niet vel later moest hij het tempo laten zakken door hard onderarmen. "De eerste manche viel Antti vrij vroeg uit, hierdoor hebben we de schokbreker niet goed ingesteld voor de tweede manche en kreeg hij pijn aan zijn onderarmen. Beetje pech dag maar goed de weg is nog lang!" sprak de teammanager, Alfred Uytdewilligen, vol vertrouwen.

Frans Kampioenschap Iffendic:
De Franse rijder uit het Team CARE Innovation/Honda, Eric, reed in Iffendic een wedstrijd om het Frans kampioenschap. Beide manche werd 'Zoobie' achter Seguy tweede, de eerste manche reed hij 15 minuten aan de leiding maar kon Seguy niet achter zich houden. Een mindere start in de tweede manche zorgde ervoor dat de Honda rijder een kleine inhaalrace moest rijden. De superfinale, alle klasses bij elkaar, pakte Eric een hele knappe derde plaats achter Thierry Bethys en opnieuw Seguy.

Volgende race:
Volgende week krijgt Antti weer een kans om goed te scoren voor het Open Nederlands Kampioenschap. Op het circuit van Harfsen wordt dan de derde wedstrijd verreden. Eric komt in het weekend van 1 juli weer in actie in Zweden voor de GP van Uddevalla.

Uitslag 125cc ONK2 Oss:

1e manche

1 E Eggens NL KTM

2 K Gundersen Nor KTM

3 K Strijbos B YAMAHA

- A Pyrhonen SF Honda


2e manche

1 E Eggens NL KTM

2 M de Reuver NL YAMAHA

3 K Strijbos B YAMAHA
5 A Pyrhonen SF Honda

Tussenstand 125cc na 2 van 6 de wedstrijden:

1 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 120
2 Mark de Reuver Nederland YAMAHA YAMAHA Eggens Racing 104
3 Hans Laurense Nederland KTM Vd Wetering 125cc MX Team 81 6 Antti Pyrhonen Finland Honda Team CARE Innovation/Honda 62 19 Martijn Romviel Nederland Honda Team CARE Innovation/Honda 25

Door: Steven van Kempen/KEMCO

Photo made by Steven van Kempen from Antti Pyrhonen is copyright free!


KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
THE NETHERLANDS
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
G: +31 (0)6 - 19162608

Web: www.kemcosportspr.nl
E-mail: Meel@kemcosportspr.nl