Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 17-06-2001 Mediabericht 17 juni / 19.30 uur (laatste bericht)

VENLO: Onderzoek steekpartij verloopt moeizaam

VENLO De politie heeft afgelopen weekeinde nog eens twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de steekpartij op de Maaskade in de nacht van donderdag op vrijdag. Zaterdag had de politie de enige man die nog in het ziekenhuis lag, aangehouden. De man wordt echter nog steeds verpleegd in het ziekenhuis. Zondagmiddag hield de politie in het ziekenhuis van Venray een dertiende verdachte aan. Leeftijd en woonplaats van deze verdachte zijn nog onbekend omdat zijn identiteit nog moet worden vastgesteld. De man had zich vrijdagmorgen in Venray voor medische hulp gemeld met een steekwonde en werd voor behandeling opgenomen.

De politie weet nog steeds niet wat de exacte aanleiding en toedracht zijn van de steekpartij op de Maaskade in de nacht van donderdag op vrijdag. Daarbij raakten naar nu bekend is geworden vijf mensen gewond; twee van hen (inclusief de zondagmiddag aangehouden verdachte) liggen nog in het ziekenhuis.

Tot nu toe blijkt slechts één van de betrokkenen aangifte te willen doen. Alle overige verdachten én slachtoffers weigeren dit en geven in hun verklaringen nauwelijks enige duidelijkheid over de gebeurtenissen. Voor zover de politie nu heeft kunnen achterhalen is de ruzie ontstaan nadat een man, de zondagmiddag aangehouden verdachte, ruzie kreeg in een horecagelegenheid aan de Maaskade. Daarop volgde een massale vechtpartij waarbij over en weer werd geslagen en met messen werd gestoken. De politie vermoedt dat, buiten de vier gewonden die naar ziekenhuizen werden gebracht en de vijfde gewonde die zichzelf in Venray bij het ziekenhuis meldde, nog meer mensen verwondingen moeten hebben opgelopen. Tot nu toe heeft de politie geen van hen kunnen traceren.