Nosferato winnaar Waterproof 2001

De zevende editie van Waterproof is zaterdag jl. gewonnen door NOSFERATO uit Alphen aan de Rijn. Het viertal verdient daarmee een plaats in de line-up van Waterpop 2001. NOSFERATO begon als schoolband en is uitgegroeid tot een band die al heel wat voor elkaar gekregen binnen de paar jaar dat de band bestaat. Zo stonden ze onder andere in het voorprogramma van The Golden Earing. De muziek laat zich het best omschrijven als frisse punkrock. De spontane, energieke uitstraling van de band wist het publiek flink in beweging te zetten.

De drie andere finalisten waren No Needles (Wateringen), Meringue (Delft) en ToyZ (Delft), alledrie muzikaal talentvolle bands.

Waterproof is in het leven geroepen om regionale bands te stimuleren en een kans te geven in de programmering van Waterpop terecht te komen.

Waterpop vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 augustus a.s. in het Hofpark te Wateringen. De programmering is op drie bands na volledig. In willekeurige volgorde zullen spelen: January (uk), Darkane (s), Das Pop (b), 16Down (nl), Bastian (nl), Peplab (nl), Kaja (nl) en Nosferato (nl). De presentatie is wederom in handen van de Haagse TV-kok Pierre Wind. Naast muziek is er ruimte voor (straat)theater (Rozenstraten & Rozenstraten en De Muzen met Phineus) en diverse kinderactiviteiten waaronder Kindercircus Rotjeknor (workshop). Toegang is gratis. Aanvang: 13.00 ­ 23.00 uur.