Aanstaande zondag 17 juni zal in Vught het Nederlands kampioenschap voor Clubteams (finale Eredivisecompetitie) plaatsvinden. Bij deze ontvangt u hierover een Persbericht.

Waarschijnlijk ontvangt u later deze week nog een Persbericht over de wedstrijd, met een meer actuele stand van zaken. Deze komt ook te staan op de website van Prins Hendrik Vught: http://www.ph.nl

Met vriendelijke groeten,

VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

Jeroen de Wilt

PR-medewerker Atletiek

Hintham 38A

5246 AH Rosmalen

tel. 073-6420441, fax. 084-8727967

e-mail: hier@dds.nl

>>

VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Vught, 10 juni 2001

Nederlandse Atletiek naar Vught voor NK voor Clubteams

Sportclub Prins Hendrik (PH) zal op zondag 17 juni de finale van de Eredivisie-competitie, de hoogste atletiekcompetitie van de KNAU, organiseren. De mannenploeg van PH Vught kwalificeerde zich voor deze finale bij de competitiewedstrijd van 13 mei in Uden, en zijn prompt medaillekandidaat geworden. Hellas Utrecht en AAC Amsterdam zijn de favorieten voor het te behalen Nederlandse Kampioenschap voor Clubteams, zowel bij de mannen als de vrouwen. De laatste decennia is AAC abonnementhouder op deze titel, met name bij de mannen.

Van de mannenploegen van de twee topploegen worden onder meer WK Indoor-medaillewinnaar Patrick van Balkom (uit Heusden), en Troy Douglas verwacht. Olympisch finalist Simon Vroemen zal uitkomen op de 1500 meter.

Ook de beste zes vrouwenploegen van Nederland komen op vaderdag naar de topaccommodatie in Vught. Kogelstootster Lieja Koeman (AAC), negende bij de Olympische Spelen van Sydney, wordt eveneens aan de start verwacht.

Deelnemende ploegen in volgorde van plaatsing (met belangrijkste atleten)

mannen:
HELLAS UTRECHT (Van Balkom, Hagen, C. Vroemen, Raymaekers) PRINS HENDRIK VUGHT (T. Kortbeek, Jansen, Verel)
AAC AMSTERDAM (T. Douglas, Van de Westen)
AV'34 APELDOORN (Van den Dool)
SPRINT BREDA (S. Vroemen, Gram, Van de Kerkhof)
ARV ILION ZOETERMEER (Looije, Delissen)

vrouwen:
ARGO'77 GRONINGEN (Kiemel-Karenbeld, Koolhaas)
ROTTERDAM ATLETIEK (Vis)
HELLAS UTRECHT (Poelman, Kruijer, Van Dorp, Ruckstuhl) AAC AMSTERDAM (Koeman)
KAV HOLLAND HAARLEM (Goossens)
AV'34 APELDOORN (Meijer)

De wedstrijd op Sportpark De Koepel, Koepelweg 16 in Vught begint om 11.30u, en is gratis toegangelijk. Het voorlopig programma is te vinden op internet: www.ph.nl

EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (