NEW BUSINESS INITIATIVES B.V.

Nieuwe speler op uitvindingenmarkt richt zich op MKB

18 juni 2001 - Talrijke MKB ondernemers laten potentieel kansrijke business concepten op de plank liggen, doordat het intern aan draagvlak ontbreekt om het idee te ontwikkelen tot een succesvolle eigen activiteit. Deze ondernemers kunnen sinds kort terecht bij New Business Initiatives (NBI), een op 31 mei 2001 te Utrecht opgerichte joint venture van het adviesbureau voor technologie commercialisatie Licentec te Bilthoven en technisch ontwikkelbureau Legio te Leidschendam.

NBI, naar buiten opererend onder de naam Joint Adventures, adopteert kansrijke business ideeën uit het MKB met een technologische component en brengt deze buiten het moederbedrijf tot volwassenheid. De initiatiefnemers verwachten zich door de unieke opzet te onderscheiden van het beursgenoteerde Innoconcepts en het recent gelanceerde Blossom fonds van ID-NL. Ondernemers kunnen bij Joint Adventures terecht voor een beoordeling van de technische en commerciële haalbaarheid van hun concepten. Bij voldoende potentie neemt Joint Adventures het idee over en betrekt de benodigde partners en financiering om het concept tot een kansrijke business uit te bouwen. De ondernemer krijgt voor zijn inbreng een aandeel in het op te richten nieuwe bedrijf.

Sinds de kleinschalige start van het initiatief in 2000 zijn door Joint Adventures drie businessideeën in ontwikkeling gebracht. De initiatiefnemers verwachten dat in augustus de eerste, internationale, joint venture vanuit Joint Adventures met haar product wereldkundig kan worden gemaakt.



Informatie voor de redactie

Meer informatie is te verkrijgen bij dhr. Bart van Rosmalen, account manager Joint Adventures, t: 030-2967504, e:
info@jointadventures.nl,
i: www.jointadventures.nl.

18 jun 01 10:18