Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 10.25 uur
Vrouw van tas beroofd

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag werd een vrouw van haar tas beroofd, toen zij van haar auto naar huis liep. De daders droegen een bivakmuts en bedreigden de vrouw met een scherp voorwerp.

Toen de 66-jarige vrouw, afkomstig uit Amersfoort, omstreeks half één haar auto geparkeerd had aan de Tannhauserstraat en naar haar woning liep hoorde zij iemand achter haar lopen. Toen zij zich omdraaide werd zij door een gemaskerde man met een scherp voorwerp bedreigd. Door de schrik kwam de vrouw ten val en verloor haar tas. De dader pakte de tas en ging er, vermoedelijk met een mededader, vandoor in de richting van het Isoldepad. De vrouw is verder ongedeerd gebleven.

Dronken automobilist rijdt auto op vangrail

AMERSFOORT Een dronken automobilist is zondagochtend langs de A1 met zijn auto tegen de vangrail gereden. De bestuurder is licht gewond geraakt.

Omstreeks half zes reed de 35-jarige inwoner van Almere-Buiten over de A1 nabij knooppunt Hoevelaken. De man verloor de controle over zijn voertuig en kwam op de vangrail tot stilstand. Een ambulance is ter plaatse geweest en constateerde lichte verwondingen.

De toedracht van het ongeval was aanleiding voor de politie om de man aan een blaastest te onderwerpen. Hieruit bleek dat de automobilist te veel had gedronken. Hij had twee promille alcohol in zijn lichaam. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Tevens kreeg de man een rijverbod van tien uur opgelegd. De auto raakte bij de aanrijding aan de voorzijde zwaar beschadigd.