Legacy-systemen vinden aansluiting op XML - iWay Software en XML Global annonceren nieuwe eBIX XML integratie server

Amstelveen, 18 juni 2001- iWay Software, een bedrijf van Information Builders en marktleider in middleware voor de versnelling van initiatieven voor e-business, en XML Global Technologies, een XML middlewarebedrijf, hebben op 21 mei tijdens de jaarlijkse gebruikersconferentie Summit 2001 in Orlando, Florida een samenwerkingsovereenkomst aangekondigd voor de ontwikkeling en marketing van een gezamenlijke volledig XML-gebaseerde oplossing op het gebied van e-businessintegratie binnen complexe bedrijfsomgevingen. De oplossing krijgt de merknaam eBIX (e-Business XML Integration Server).

"Dit product opent nieuwe werelden van e-business communications," zegt Norman Manley, Vice President Europe van iWay Software. "XML omvat formats waar een grote variëteit van bedrijven mee kan leven, maar XML-documenten moeten regelmatig worden voortgebracht door legacy-systemen die moeilijk te bereiken zijn. Met onze expertise om oude legacy-systemen te openen gevoegd bij de nieuwe e-businessapplicaties van XML zullen onze klanten in staat zijn beter dan ooit tevoren geïntegreerde applicaties te realiseren."

"Een van de grootste uitdagingen in e-business vandaag de dag is het vinden van transformatietechnologie die kosteneffectief leven brengt in legacy-databases en die waarde toevoegt aan het kenniskapitaal van een bedrijf," zegt Gordon Ebanks, Executive Vice President van XML Global. "De gecombineerde iWay/XML Global oplossing geeft organisaties een one-stop antwoord op dit vraagstuk. Ze kunnen hun informatiebronnen benutten in een grote variëteit aan Web-gebaseerde applicaties."

Het eBIX product is per onmiddellijk beschikbaar via zowel iWay Software als XML Global. De twee bedrijven zullen gezamenlijk de sales en marketing van eBIX ter hand nemen in gecombineerde activiteiten; ze zullen ook gezamenlijk de support van het product verzorgen via hun professional services organisaties.

iWay Software
iWay Software, een dochterbedrijf van Information Builders, is marktleider in middleware die e-business initiatieven versnelt door de snelle integratie van complexe back-officesystemen. Het bedrijf voorziet in technologie die e-commerce, B2B, EAI en toepassingen voor mobile business integreert. Gespecialiseerd in het aansluiten van nieuwe e-business applicaties op back-office systemen, inclusief legacy informatiesystemen, biedt iWay Software ongeëvenaarde toegang tot meer dan 120 niet-relationele, relationele, transactie- en applicatie-databronnen. Meer informatie is te vinden op www.iwaysoftware.com.

XML Global Technologies
XML Global Technologies, Inc. verschaft een XML-gebaseerd dataintegratieplatform, GoXML(tm) Foundation, en een application-to-application integratieplatform, GoXML Central. Deze producten vormen een centraal raamwerk voor verdere expansie als de klant zijn infrastructuur opbouwt of uitbreidt. XML Global stelt de klant in staat platforms te bouwen en te beheren voor Web services, net markets en e-business initiatives. Kijk voor meer informatie op www.xmlglobal.com.

###

Forward Looking Statements
All statements are based on XML Global Technologies, Inc.'s current knowledge and specific assumptions with respect to future business decisions. The actual results of XML Global Technologies, Inc. may differ materially from those indicated by these forward looking statements as a result of various important factors, including, but not limited to, those discussed in the Risk Factors section of XML Global Technologies' recent registration document, SB-2/A, which is on file with the Securities and Exchange Commission.

Perscontacten:
Marianne Jelgerhuis
(020) 456 33 67
marianne.jelgerhuis@ibi.nl
www.informationbuilders.com

Theo Loth
0653 497 173
theo.loth@loth.nl

L / O : T > H .
Content & Consultancy


--- NL-2050 AA Overveen ------

--- (T) +31 (0)653 497 173 ---

--- (F) +31 (0)653 431 877 ---

--- theo.loth@loth.nl --------