Gemeente Roermond

Roermond, 18 juni 2001

Roermond onderzoekt woonwensen van inwoners

Gemeente Roermond voert samen met tien gemeenten in de regio een regionaal woningmarktonderzoek uit. Doel van dit onderzoek is om te weten te komen wat de woonwensen van de inwoners zijn. Zo'n 1600 Roermondse huishoudens zijn via een steekproef geselecteerd om benaderd te worden voor dit onderzoek. Zij worden vanaf 18 juni benaderd door een onderzoeksbureau.

De uitkomsten worden gebruikt om te bepalen welke woningen in de komende jaren gebouwd moeten worden en welke aanpassingen aan bestaande woningen nodig zijn. Naast vragen over de woonwensen wordt er ook gevraagd naar eventuele verhuisplannen.

Onderzoeksbureau Companen verzorgt het onderzoek in opdracht van de elf gemeenten. De geselecteerde huishoudens in Roermond worden eerst per brief door de gemeente Roermond geïnformeerd, waarna een medewerker van Companen telefonisch contact opneemt voor het beantwoorden van enkele vragen. Alle informatie wordt door het onderzoeksbureau vertrouwelijk en anoniem behandeld.

De gemeente Roermond start het onderzoek vanaf 18 juni. De andere gemeente starten een week later. Door de samenwerking tussen de verschillende gemeenten kan de regionale woningmarkt in kaart worden gebracht. De eerste aankondigingsbrieven zijn afgelopen week reeds verstuurd.