Persbericht

Contact:
Steijger.communications
Tel: +31 36 523 5330
Fax: +31 36 523 5331

SUPERSNEL EN ZORGELOOS INTERNETTEN MET SCARLET

· Scarlet komt met breedband zonder beperkingen
· Product niet op MXstream gebaseerd, dus meer mogelijk bij veel hogere snelheden

· Uitrol voorspoedig, nu al verkrijgbaar door heel het land
Lelystad, 18 juni 2001 - Scarlet, de snelstgroeiende telecomaanbieder van Nederland, biedt de allernieuwste versie van ADSL aan voor supersnel internetten, zonder de beperkingen van de producten die op MXstream zijn gebaseerd. De hypermoderne ADSL van Scarlet is er al voor slechts ¤ 44.95 per maand inclusief BTW, net zoveel als Internet- en telecomaanbieders vragen voor de eerste generatie trage ADSL.

Voor dat vaste maandelijkse bedrag krijgt men een permanente ('always on' dus zonder telefoontikken) hoge snelheidsverbinding die nieuwe multimedia toepassingen via Internet mogelijk maakt, zoals het zenden en ontvangen van videobeelden, gaming en het downloaden van grote bestanden. Daarnaast krijgen ADSL gebruikers bij Scarlet een eigen IP-adres wat bijvoorbeeld het zelf aanbieden van FTP diensten of on-line games spelen heel eenvoudig maakt.

De uitrol van Scarlet's ADSL gaat zeer voorspoedig en is inmiddels op een zeer groot aantal plaatsen door heel Nederland beschikbaar. "Van Leeuwarden tot Maastricht en van Den Helder tot Middelburg is onze ADSL nu verkrijgbaar", zegt Matthijs Kamp, manager business development van Scarlet.

Scarlet ADSL, dat in samenwerking met BabyXL BroadBand DSL en BBned op de markt wordt gebracht, is een technisch zeer verfijnde en zeer stabiele dienst aan die wel tot 50 keer sneller is dan bestaande systemen. "De data doorvoersnelheid van onze ADSL is vele malen hoger dan de ADSL producten die op MXstream zijn gebaseerd. Dat komt doordat Scarlet in tegenstelling tot MXstream de beschikbare snelheid tot maximaal 8Mbit/s zonder beperkingen rechtstreeks doorgeeft aan de gebruiker", aldus Kamp. "Mede daardoor is Scarlet's ADSL superieur aan bestaande diensten en ook nog eens een uitstekend en zorgeloos alternatief voor bijvoorbeeld Internetdiensten via de kabel die nóg meer beperkingen hebben waar het snelheid en stabiliteit betreft."
Voor nadere informatie over tarieven en beschikbaarheid: http://www.scarlet.nl
Over Scarlet Telecom:
Scarlet Telecom is sinds 1992 actief op de Nederlandse telecommarkt en biedt de zakelijke en particuliere gebruiker een omvangrijk dienstenpakket dat bestaat uit breedband-IP, spraak- en datacommunicatie en dienstverlening met toegevoegde waarde zoals web- en serverhosting en E-commerce diensten. Het productportfolio van Scarlet zal nog dit jaar worden uitgebreid met mobiele diensten voor de zowel de zakelijke markt als de top van de particuliere markt. Recentelijk werd in België de eerste buitenlandse vestiging geopend. Info: http://www.scarlet.nl //einde bericht

Steijger.communications
Media- and Public Relations Consultancy
P.O. Box 118
3890 AC Zeewolde, the Netherlands
Tel: +31 36 523 5330
Fax: +31 36 523 5331
http://www.steijger.com

CONFIDENTIALITY NOTICE
This e-mail is intended for the named addressee only. It may contain confidential and/or private information. If you have received this e-mail message in error, please notify the sender by replying to this message. Then delete this message from your system.