Senter

Persbericht van Senter

'Imaging meets Business': nationaal congres over beeldverwerking

Den Haag, 1 mei 2001 - Lezingen door nationale en internationale sprekers, interactieve workshops, een kennismarkt met onderzoeksresultaten en een bedrijvenbeurs. Dat kunnen de bezoekers van het congres 'Imaging meets Business: innovatie en kennisoverdracht in beeldverwerking' verwachten. Dit congres vindt plaats op dinsdag 19 juni 2001 vindt in Congrescentrum 't Spant in Bussum. 'Imaging meets Business' vormt een ontmoetingsplaats voor onderzoekers en ondernemers die gebruikmaken van beeldverwerking. Het Innovatiegericht OnderzoeksProgramma (IOP) Beeldverwerking organiseert het congres.

Lezingen, workshops en kennismarkt Het ochtendprogramma bestaat uit vier plenaire lezingen, met als thema nationale en internationale ontwikkelingen binnen beeldverwerking. De deelnemers krijgen tevens een presentatie van de resultaten van het IOP Beeldverwerking en een toelichting op de laatste mogelijkheid om projectaanvragen in te dienen. Verder is er bijzondere aandacht voor de life cycle van software in beeldverwerking.

In de middag verzorgen vier applicatiecentra workshops waarin zij de stand van de techniek in hun applicatiegebied toelichten. Het gaat daarbij om Medisch, Agrarisch/Food, Multimedia en Industriële inspectie. De applicatiecentra spelen een belangrijke rol bij de kennisoverdracht binnen het IOP Beeldverwerking. Tevens is er een workshop gewijd aan het thema 'software voor beeldverwerking'.

Tijdens het gehele congres presenteren academisch georiënteerde onderzoekers op de kennismarkt de nieuwste ontwikkelingen binnen hun onderzoeksprojecten.
Op de beurs promoten bedrijven hun producten waarin software en hardware op beeldverwerkingsgebied een bepalende rol spelen.

Het IOP Beeldverwerking
De Innovatiegerichte OnderzoeksProgramma's (IOP) subsidiëren industrieel onderzoek aan universiteiten en andere onderzoeksinstellingen. Het bedrijfsleven draagt hiervoor de thema's aan. Beeldverwerkingsonderzoek beoogt met geavanceerde software een zodanige meerwaarde aan digitale beelden te geven, dat menselijk handelen verbeterd of overbodig wordt.
Toepassingen van de onderzoeksresultaten uit het IOP Beeldverwerking zijn van grote betekenis voor de medische industrie, de industriële automatisering, de agro- en voedingindustrie, de petrochemie en de grafische industrie.

Meer informatie
Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Senter, Jacomijn van Muijen, telefoon (070) 361 05 58, e-mail: j.e.muijen@senter.nl of kijken op: www.senter.nl/iop.

Senter is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken dat overheidsbeleid uitvoert op het gebied van technologie, energie, milieu, export en internationale samenwerking. Doelstelling hierbij is het duurzaam versterken van de positie van bedrijfsleven en kennisinstellingen in ons land. Voor meer informatie over de subsidie- en kredietmogelijkheden van Senter kunt u contact opnemen met de afdeling Algemene informatie & advies, telefoon (070) 361 02 77 en e-mail info@senter.nl of telefoon (070) 361 09 99 (voor internationale projecten).