CIVIL SOCIETY 2001

Uitnodiging Congres Maatschappelijk ondernemen en goede doelen

Persuitnodiging

Amsterdam, 15 juni 2001

Civil Society 2001: maatschappelijk ondernemen en de toekomst van goede doelen

Op dinsdag 19 en woensdag 20 juni aanstaande vindt in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle het Jaarcongres voor Goede Doelen plaats. Het centrale thema van het congres is maatschappelijk ondernemen: welke rol is er voor bedrijven weggelegd in onze Civil Society? Daarnaast brengt het tweedaagse congres fondsenwervers, vrijwilligers en anderen die zich inzetten voor goede doelen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit terrein. Sprekers zijn onder vele anderen: mr. Paul Nouwen (voorzitter Rotterdam 2001), Kees van Tilburg (lid Raad van Bestuur KPMG), Drs. Tim van Kooten (hoofd issuemanagement Shell International) en drs. Theo van Loon (directeur Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk). Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd om dit tweedaagse congres bij te wonen.

Nederlandse ondernemingen spreken steeds vaker de wens uit om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Hoe geven zij daar vorm aan? Hoe betrekken zij hun medewerkers daarbij en welke relatie leggen zij daarbij met goede doelen en fondsenwervende organisaties? Voor fondsenwervers, maar ook voor organisaties die afhankelijk zijn van inzet van vrijwilligers liggen hier nieuwe mogelijkheden tot samenwerking met bedrijven. Tijdens het Congres Civil Society 2001 worden alle facetten van de relatie tussen maatschappelijk ondernemen en goede doelen belicht.

Informatie en aanmelding

Meer informatie over Civil Society 2001 is te vinden op www.civilsociety.nl . Voor inhoudelijke informatie kunt u bellen met de heer G. Bosma, directeur Vereniging van Fondsenwervende Instellingen, telefoon (020) 422 9977.
Om u aan te melden als persvertegenwoordiger kunt u bellen met ISF, telefoon (024) 381 7111.

15 jun 01 14:49